Δήμος Κρωπίας: Συνεχίζεται το μεγάλο έργο ύδρευσης σε εκτός σχεδίου περιοχές της Αγίας Μαρίνας και Κιτσίου

Το μεγάλο έργο υποδομής ύδρευσης, σε εκτός σχεδίου περιοχές της Αγίας Μαρίνας, μήκους 77 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 6.5 εκατομμυρίων ευρώ  ξεκίνησε, το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2021 από την περιοχή «Κόντρα Κούκε» και αυτή την περίοδο εξελίσσονται εργασίες σε πολλά σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνας και Κιτσίου.

Τοποθετούνται διπλοί αγωγοί οικιακοί και τροφοδοτικοί από τα έμπειρα συνεργεία της αναδόχου εταιρίας σε συγκεκριμένα σημεία. Τοποθετούνται επίσης δεκάδες πυροσβεστικοί κρουνοί που θα βοηθήσουν αποφασιστικά στην πυρασφάλεια της ευρύτερης εκτός σχεδίου περιοχής. Το έργο μελετήθηκε από το Δήμο, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής ενώ την εκτέλεση και την επίβλεψη του έργου την έχει υπό την ευθύνη του ο Δήμος Κρωπίας. 

Οι προδιαγραφές του έργου

Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση υποδομής ύδρευσης,  με υψηλές τεχνολογικές προδιαγραφές, που έχει εκπονήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κρωπίας και αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα χαμηλών ή υψηλών πιέσεων, τις συνεχείς βλάβες στο παλαιό δίκτυο ενώ καλύπτει ακόμα και περιοχές με ορισμένες οικίες που δεν υπήρχε δίκτυο ύδρευσης

Πραγματοποιείται ολική αντικατάσταση  του υφιστάμενου δίκτυου σε άλλη θέση με νέους αγωγούς από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς, PE100,  ονομαστικής πίεσης 16atm. Οι αγωγοί είναι διαμέτρου, Φ200, Φ140, Φ125 και Φ90. Τοποθετείται πλέγμα σήμανσης των νέων αγωγών για την αποφυγή βλαβών από άλλα έργα που θα γίνουν μελλοντικά. Τοποθετούνται αντλητικά συγκροτήματα που  εξισορροπούν αυτόματα διαφορές πιέσεων, δικλείδες ασφαλείας και αντεπιστροφής ώστε εάν σημειωθεί μια βλάβη να αφορά μικρό τμήμα του δικτύου και να μην διακόπτεται η ύδρευση σε μεγάλες ζώνες δικτύων καταναλωτών.

Επίσης, σε όλο το μήκος του έργου αναπτύσσεται σημαντικός αριθμός νέων πυροσβεστικών  κρουνών που θωρακίζουν αποφασιστικά τις εκτός σχεδίου περιοχές-αγροτεμαχίων με οικιστικές πυκνώσεις από περιστατικά  πυρκαγιών. Τοποθετούνται, επίσης συστήματα αυτόματης ενεργοποίησης των αντλητικών συγκροτημάτων με μπαταρίεςσε περίπτωση πτώσης ηλεκτρικής τάσης ή διακοπής ρεύματος (μια συνηθισμένη περίπτωση σε  πυρκαγιές). Το νέο δίκτυο ύδρευσης θα λειτουργήσει προσεχώς με την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και τις συνδέσεις με τους τροφοδοτικούς αγωγούς της ΕΥΔΑΠ. 

Recommended For You

About the Author: efoni