Δήμος Κρωπίας: Μεταφύτευση υπεραιωνόβιας ελιάς για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Μια σπουδαία δωρεά της οικογένειας Δημητρίου Ιωάννη Γκιόκα προς το Δήμο Κρωπίας έγινε πραγματικότητα.

Μεταφυτεύτηκε μια σπάνια υπεραιωνόβια ελιά από την περιοχή «Φουβάγια» Κορωπίου στην μεγάλη νησίδα της λεωφόρου Δημοκρατίας απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κορωπίου. Η επιχείρηση μεταφοράς και μεταφύτευσης οργανώθηκε από το Δήμο Κρωπίας, το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στην επιχείρηση μεταφοράς και μεταφύτευσης συμμετείχαν: Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Γκιόκα, τον υιό του, Γιάννη  Γκιόκα, την κόρη του, κα Γκιόκα-Παπαγεωργίου και τη μικρή εγγονή του,  ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρος Γ. Γρίβας, δημοτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος- με επικεφαλής το στέλεχος της κ.Νίκο Αράμπαλη-, υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές της ΕΟΔΚ και ο εργολάβος του Δήμου Κρωπίας, κ.Τάσος Μητρογιάννης. Την επιχείρηση παρακολούθησε και η πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας, καΔήμητρα Μιχαιρίνα.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο κ.Κιούσης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα πραγματοποιήσαμε την επιθυμία της οικογένειας του Δημήτρη Ιωάννη Γκιόκα και την ιδέα της πρότασης του γιού του, Γιάννη,  να προσφέρουν ενόψει  της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 μια σπάνια υπεραιωνόβια ελιά της Κορωπιώτικης Γης για μεταφύτευση σε κοινόχρηστο δημοτικό χώρο. Είμαστε υπερήφανοι που τιμήσαμε τη δωρεά της οικογένειας Γκιόκα με την ασφαλή μεταφορά της και την ορθή μεταφύτευσή της σε δημόσιο κεντρικό σημείο, σε κοινή θέα των συμπολιτών μας και των επισκεπτών της πόλης μας. Kε Δημήτρη Γκιόκα, αγαπητέ Γιάννη, αγαπητά μέλη της οικογένειας Γκιόκα, ζήσαμε σήμερα, μαζί, μια πολύ συγκινητική στιγμή! Το δάκρυ σας έγινε χαρά και ελπίδα για τη συνέχιση της ζωής ενός φυσικού συμβόλου του Κορωπίου και των Μεσογείων, της Ελιάς. Μια πρωτοβουλία ελπίδας για όλους μας, αυτές τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας. Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των πολιτών του Δήμου, σας ευχαριστούμε θερμά! Στο σημείο της ελιάς θα τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα για την σπουδαία δωρεά και πρωτοβουλία σας». 

Recommended For You

About the Author: efoni