Δήμος Κρωπίας: Η εξέλιξη των έργων αποχέτευσης ακαθάρτων στο μέτωπο του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης

Σε συνέχεια της ενημέρωσης για τις φάσεις ολοκλήρωσης των, υψίστης σημασίας για το φυσικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, έργων αποχέτευσης ακαθάρτων και Βιολογικού Καθαρισμού (ΚΕΛ, Είσοδος- Έξοδος σήραγγας) και ύστερα από αιτήματα πολλών δημοτών, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης ενημερώνει για τα έργα που υπολείπονται. Επειδή επίσης, τα έργα δεν εκτελούνται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου αλλά εντός άλλων δήμων, δεν είναι ορατά από τους δημότες και ευλόγως ρωτάνε πότε θα τελειώσει το έργο.

Στην παρούσα ενημέρωση παρουσιάζουμε τα έργα που εκτελούνται στο παραθαλάσσιο μέτωπο για την συγκόλληση/πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού μήκους 1χλμ διάθεσης των επεξεργασμένων (σε τριτοβάθμιο επίπεδο) καθαρών νερών, στην περιοχή της Χαμολιάς Μαρκοπούλου στο Νότιο Ευβοϊκό.

Η δε πολιτική μας βούλησή να γίνει επαναχρησιμοποίηση μέρους των επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση βρίσκει ανταπόκριση από τη ΕΥΔΑΠ με εξέταση άμεσα μελλοντικών εγκαταστάσεων μικροβιολογικής μονάδας και ταμιευτήρων. Άρα μειώνονται αποφασιστικά και οι ποσότητες των επεξεργασμένων υδάτων που ρέουν προς τον υποθαλάσσιο αγωγό με πολλαπλά οφέλη για τις αρδεύσεις και συνολικά για την κυκλική οικονομία στη διαχείριση υδάτων.

Η έναρξη των εργασιών στην χερσαία ζώνη με εγκατάσταση και εργοταξίου και άλλες αναγκαίες προεργασίες καθυστέρησαν λόγω πολλαπλών διαδικασιών, απαλλοτριώσεων εκτάσεων, αδειοδοτήσεων εγκρίσεων/επανεγκρίσεων (Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Δασαρχείο, ΔΕΔΔΗΕ, Λιμεναρχείο, ΝΠΔΔ Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου, Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Αττικής, ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αν.Αττικής, Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων). Οι τελευταίες εγκρίσεις ήρθαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020!

Είναι γνωστοί άλλωστε οι λόγοι καθυστέρησης από όλα τα έγγραφα που δημοσιοποιούνται τόσο της Περιφέρειας Αττικής όσο και των αντίστοιχων φορέων.

Όπως συνήθως συμβαίνει στην πολιτική πραγματικότητα της εποχής μας θα βρεθεί κάποιος να δημαγωγήσει εκ του ασφαλούς με διάθεση υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών ακόμα και των υποστηρικτών του…
Ένας συγκεκριμένος κύκλος αντιπολίτευσης στο Κορωπί, βιαστικά λόγω τεχνικής, διοικητικής και πολιτικής ανεπάρκειας-απειρίας παραθέτει δημόσια έγγραφα (που επισυνάπτει) χωρίς προφανώς να τα διαβάζει καλά… Και όπως λέει ο λαός μας, «η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας». Και όποιος δεν επιδιώκει ενημέρωση από τα στελέχη της διοίκησης του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής η μόνη επιλογή του είναι να διολισθαίνει σε εύκολο φτηνό λαϊκισμό.

Σχετικά με τα έργα στο σημείο της περιοχής του υποθαλάσσιου αγωγού ενημερώνουμε:
Αρχές του 2019 αναπτύχθηκε το εργοτάξιο με έργα διαμόρφωσης στη χερσαία ζώνη τα οποία παρουσιάζονται στο φωτογραφικό υλικό.
Στο σημείο αυτό γίνονται οι συγκολλήσεις των σωληνώσεων και οι κατασκευές των τσιμεντοστρωμάτων που θα καλύψουν τον αγωγό.
Η πόντιση του αγωγού θα γίνει μεταξύ Φεβρουαρίου-Απριλίου 2021, με την προϋπόθεση ότι θα επικρατούν ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.
Το συνολικό έργο προβλέπεται να λειτουργήσει με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού και φυσικά με δοκιμαστική λειτουργία, τέλη του 2021.

Eπισημαίνουμε ότι, καθυστέρηση στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ) – Βιολογικού Καθαρισμού επέφερε και η αναγκαία, χρονικά, τεχνική αξιολόγηση από την ΕΥΔΑΠ του παραλιακού μετώπου μας καθότι είναι φυσικό οι συμπολίτες μας, της Αγίας Μαρίνας και Αγ.Δημητρίου του Δήμου Κρωπίας να απαιτούν και εκείνοι κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων.
Τέλος, για το ζήτημα των συνδέσεων αποχέτευσης στις οικίες ενημερώνουμε ότι οι συνδέσεις έχουν φτάσει τις 70.Έχουν σταματήσει προσωρινά για έναν και μόνον λόγο: περιμέναμε την νέα νομοθεσία που επιτρέπει την χρηματοδότηση των συνδέσεων χωρίς δαπάνη από τους δημότες μας.
Άξιζε και αξίζει τον κόπο να περιμένουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μην επιβαρυνθούν οι δημότες μας! Σε αυτές τις δύσκολες εποχές από τα μνημόνια, την οικονομική δυσχέρεια και την πανδημία που ταλαιπωρούν οικονομικά και κοινωνικά τους δημότες αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα προς όφελος των δημοτών μας.
Είμαστε σίγουροι ότι οι δημότες εγκρίνουν την, κοινωνικά και οικονομικά σωστή, αναμονή μας!
Εκτός αν θέλει ο κύκλος της συγκεκριμένης αντιπολίτευσης στο Κορωπί να χρηματοδοτήσει μόνος του, από την τσέπη του, τις συνδέσεις… Καλοδεχούμενη φυσικά κάθε δωρεά! Ο λαϊκισμός των κάθε είδους πολιτικών πρέπει πλέον να πληρώνεται προς όφελος των πολιτών!
Το προτείνουμε!

Recommended For You

About the Author: efoni