Δήμος Κρωπίας: Διαπλάτυνση της οδού Κούπι – Εγκρίθηκε η μελέτη κατασκευής με 878.000 ευρώ

Η Δημοτική Αρχή Κρωπίας συνεπής στις υποσχέσεις της για την εφαρμογή μέτρων καλυτέρευσης  της καθημερινότητας και των συνθηκών κίνησης πεζών και οχημάτων εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή την έγκριση της μελέτης κατασκευής της διαπλάτυνσης της οδού Κούπι, προϋπολογισμού 878.837,86 χιλ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Στη μελέτη δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσό των απαλλοτριώσεων που απαιτείται(σ.σ θα καλυφθεί και αυτή η δαπάνη από ίδιους πόρους Δήμου Κρωπίας)

Η οδός έχει χαρακτήρα περιφερειακής οδού, εισόδου/εξόδου στον οικιστικό ιστό, συνδετήρια προς οδούς Αττικής, Αεροδρομίου, στη Λ.Κορωπίου-Βάρης, Λ.Κορωπίου-Μαρκοπούλου, στην Αττική οδό, στην Λεωφόρο Λαυρίου και συνδετήρια οδός με οδό Σπ. Δάβαρη προς Σταθμό Προαστιακού-Μετρό με συνεχή κίνηση.

 Στην περιοχή του κυκλικού κόμβου του Κούπι προβλέπεται κατασκευή πεζοδρομίων περιμετρικά πλάτους 1,50 μ. για την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων από την στάση του λεωφορείου προς διάφορες κατευθύνσεις.

Στην κεντρική περιοχή της βελτιούμενης οδού προβλέπεται κεντρική νησίδα πλάτους 1,50 μ. με στηθαία ασφαλείας σκυροδέματος τύπου Jersey και πλήρης διαχωρισμός των δύο λωρίδων κατεύθυνσης ενώ αμφίπλευρα κατασκευάζεται παράπλευρη οδός για τοπική εξυπηρέτηση και προσωρινή στάθμευση. Προβλέπεται επίσης εκατέρωθεν της οδού τοποθέτηση ηχοπετασμάτων ύψους έως    2,50 μ. για την ηχορύπανση καθότι υπάρχει καθημερινή διερχόμενη υπερτοπική κυκλοφορία επιβατικών αυτοκινήτων αλλά και φορτηγών. Η ανωτέρω βελτίωση αφορά την προστασία-ασφάλεια πεζών και οδηγών οχημάτων που εξυπηρετούνται από την ανωτέρω οδό.

Η εισήγηση της πλειοψηφίας ψηφίστηκε ομόφωνα  από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κρωπίας. 

Recommended For You

About the Author: efoni