Δήμος Ζεφυρίου: Με κατάνυξη γιορτάστηκε η Πολιούχος του Παναγία Γρηγορούσα

Δήμος Ζεφυρίου

Δήμος Ζεφυρίου: Με βαθιά κατάνυξη και ευλάβεια ολοκληρώθηκαν χθες Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στο γραφικό παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου, το οποίο εξυπηρετεί προσωρινά τις λατρευτικές ανάγκες του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσας, οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Ζεφύρι.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα, ανήμερα της Γενεθλίου της Παναγίας, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και πλήθος πιστών οι οποίοι συμμετείχαν –με μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις- στο μεθεόρτιο Εσπερινό και την Παράκληση της Παναγίας.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα.

Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην «κεκλεισμένη πύλη» που είδε στο όραμά του ο Προφήτης Ιεζεκιήλ και το οποίο όπως είπε «θεωρείται προεικόνηση της παρθενικής μήτρας της Θεοτόκου, από την οποία πέρασε ο Χριστός, ο Υιός του Θεού»

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελου Κόκλα ο οποίος αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στην ατεκνία των γονέων της Θεοτόκου, υπογραμμίζοντας πως η αγάπη του Ιωακείμ και της Άννας προς το Θεό έφερε τη γέννηση της Θεοτόκου η οποία ήταν η εκλεκτή του Θεού για να φέρει στον κόσμο τον υιό του τον μονογενή.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό δεν έγινε λιτάνευση της εικόνας ενώ όλοι οι πιστοί συμμετείχαν και παρακολούθησαν τα μυστήρια στον προαύλιο χώρου του παρεκκλησίου.

Δείτε στην παρακάτω gallery τις εικόνες από τους εορτασμούς:

Recommended For You

About the Author: efoni