Δήμος Διονύσου: Προσβάσιμο για όλους τους πολίτες το “Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων”

Σε κανονική λειτουργία και πρόσβαση για όλους τους πολίτες έχει τεθεί από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου το «Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων» (ΣΔΟΠΣ), το οποίο αποτελεί ένα σημείο απρόσκοπτης και αδιάλειπτης εξυπηρέτησης, όπου κάθε συναλλασσόμενος μπορεί να έχει ενημέρωση για τις οικονομικές του συναλλαγές με το Δήμο.

Σημειώνουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο το ΣΔΟΠΣ είχε τεθεί σε Πιλοτική Λειτουργία για υπαλλήλους και στελέχη του Δήμου, ενώ από σήμερα επεκτείνεται και γίνεται προσβάσιμο για όλους τους δημότες.

Ειδικότερα, κάθε συναλλασσόμενος θα μπορεί να προβάλει την καρτέλα του και να έχει μία συνολική εικόνα αναφορικά με πληρωμές, ρυθμισμένες οφειλές, δόσεις, διακανονισμούς και άλλες οικονομικές συναλλαγές.

Επίσης, θα μπορεί να εκτυπώνει τα στοιχεία της οφειλής του καθώς και την ταυτότητα πληρωμής, προκειμένου να προβεί στην εξόφλησή της μέσω Web Banking, ATM και Ταμείου Τραπέζης (προς το παρόν εξωτερικά, εκτός της εφαρμογής ΣΔΟΠΣ).

Επισημαίνεται ότι σε επόμενη φάση εξετάζεται η ενεργοποίηση της δυνατότητας πληρωμής μέσα από το ΣΔΟΠΣ, των βεβαιωμένων οφειλών, είτε είναι εμπρόθεσμες είτε είναι ληξιπρόθεσμες με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις, μέσω Web Banking, ATM και Ταμείου Τραπέζης, με τη χρήση της ταυτότητας πληρωμής.

Για την εγγραφή στην εφαρμογή κάθε συναλλασσόμενος θα μπορεί να επισκέπτεται το ειδικό link για το ΣΔΟΠΣ μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Διονύσου (Κατηγορία: E-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – Υποκατηγορία: Ηλεκτρονικές Συναλλαγές ή εναλλακτικά επιλέγοντας το σύνδεσμο https://qprimeeservices.unisystems.gr/dionysos/) ενώ θα απαιτούνται οι κωδικοί πρόσβασης στο ΤΑΧΙΣΝΕΤ.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υλοποιούμε σταδιακά το όραμά μας για τη μετατροπή του Δήμου μας σε ένα Ψηφιακό Δήμο, ο οποίος να μπορεί μέσα από την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών να είναι στη διάθεση κάθε πολίτη 24 ώρες το 24ωρο. Ήδη η κανονική εφαρμογή του Συστήματος Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων (ΣΔΟΠΣ) για κάθε πολίτη είναι γεγονός. Το ΣΔΟΠΣ αποτελεί ένα σημείο απρόσκοπτης και αδιάλειπτης εξυπηρέτησης, όπου κάθε συναλλασσόμενος μπορεί να ενημερώνεται για τις οικονομικές του συναλλαγές με το Δήμο Διονύσου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, τα στελέχη και τους υπαλλήλους από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, το Τμήμα Πληροφορικής και την Ταμειακή Υπηρεσία, καθώς και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τις ψηφιακές εφαρμογές κ.Τσουδερό, που εργάστηκαν σκληρά και συνέβαλαν για να λειτουργήσει η εφαρμογή. Σημαντική ήταν επίσης η συνεισφορά της εταιρίας Unisystems. Θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες μας ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου σε όλα τα επίπεδα».

Recommended For You

About the Author: efoni