Δήμος Διονύσου: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου Λυκείου

Μετά από συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες από τη Διοίκηση του Δήμου Διονύσου και με τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας και των συναρμόδιων υπηρεσιών, το έργο κατασκευής του νέου Λυκείου Διονύσου παίρνει σάρκα και οστά.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης επισκέφθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 το εργοτάξιο, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Στέφανο Κριεμάδη, στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών διαμόρφωσης και εκσκαφής του οικοπέδου, 11 περίπου στρεμμάτων, στη συμβολή της Λεωφόρου Διονύσου με την οδό Κάδμου, στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, δίπλα από το Κλειστό Γήπεδο. Εκεί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον επιβλέποντα της ΚΤΥΠ Α.Ε. και την υπεύθυνη εργοταξιάρχη της αναδόχου εταιρίας.

Το έργο «Λύκειο Διονύσου – Οικοδομικές εργασίες και Η/Μ εγκαταστάσεις» έχει προϋπολογισμό 5.250.000 ευρώ και υλοποιείται από την ΚΤΥΠ Α.Ε.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του έργου, προβλέπεται η κατασκευή ενός διώροφου κτιρίου 3.000 τετραγωνικών περίπου, ενώ εκτός από τον αύλειο χώρο συνάθροισης των μαθητών θα δημιουργηθούν 12 θέσεις στάθμευσης (10 υπόγειες και 2 στον περιβάλλοντα χώρο), ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ καθώς και ένας Πολυχώρος εκδηλώσεων και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το κτίριο είναι 12/θέσιο και μπορεί φιλοξενήσει τουλάχιστον 300 μαθητές. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το κτίριο είναι σχεδιασμένο να ενταχθεί στην κατηγορία Ενεργειακής τάξης Α’ ενώ προβλέπεται ακόμη η εφαρμογή Πράσινης Τεχνολογίας, με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια περίπου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Kαλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

«Παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, καταφέραμε να ξεκινήσουμε την κατασκευή του νέου Λυκείου Διονύσου, ενός σύγχρονου σχολείου που θα αναβαθμίσει τις σχολικές υποδομές του Δήμου μας. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και η κατασκευή ενός ακόμα σύγχρονου βιοκλιματικού σχολείου, του νέου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου. Προχωράμε με έργο, όραμα και αισιοδοξία για τις επόμενες γενιές».

Recommended For You

About the Author: efoni