Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Προσφεύγει στο ΣτΕ για το «VOULA PROJECT»

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Δήμος Βάρης–Βούλας-Βουλιαγμένης, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η ένταξη στις διαδικασίες των στρατηγικών επενδύσεων του σχεδίου «VOULA PROJECT», προϋπολογισμού 135.921.252 ευρώ, το οποίο προβλέπει την κατασκευή κατοικιών, κ.λπ. στην περιοχή «Εξοχή» του συγκεκριμένου Δήμου.

Σύμφωνα με τον Δήμο πρόκειται για έργο οικιστικής –τουριστικής ανάπτυξης, σε έκταση 71.000 τ.μ. μέσα στην πολεοδομική ενότητα «Εξοχή» στην οποία προγραμματίζεται να κατασκευαστούν 250 έως 350 διαμερίσματα και κατοικίες, καθώς και γυμναστήρια, πισίνες, παιδικές χαρές, υπόγειοι χώροι στάθμευσης, κ.λπ. Στην προσφυγή του ο Δήμος υποστηρίζει ότι θα υπάρξει πολεοδομική επιβάρυνση της περιοχής από την επίμαχη επένδυση, η οποία θα επιφέρει πολεοδομικό έλλειμμα και ανατροπή του πολεοδομικού και περιβαλλοντικού ισοζυγίου, συνιστάμενη στην έλλειψη κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές του άρθρου 24, καθώς το επίμαχο επενδυτικό έργο έρχεται σε αντίθεση με τη φέρουσα οικιστική ικανότητα της πολεοδομικής περιοχής, το πολεοδομικό κεκτημένο και περιβαλλοντικό ισοζύγιο της «Εξοχής».

Τέλος, επισημαίνεται, πως η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής εκδόθηκε κατά παράβαση των διατάξεων του νόμου 4608/2019, καθώς δεν συνιστά στρατηγική επένδυση το σχέδιο «VOULA PROJECT», ούτε μπορεί να υπαχθεί στην έννοια της στρατηγικής επένδυσης, καθώς επιχειρείται η οικιστική ανάπτυξη μιας ήδη οργανωμένης οικιστικά και πολεοδομικά περιοχής, ενώ την ίδια στιγμή το επενδυτικό σχέδιο δεν δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα οικονομικής δραστηριότητας, αλλά ούτε συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Recommended For You

About the Author: efoni