Δήμος Αχαρνών: Υποβλήθηκε στο Πράσινο Ταμείο η μελέτη ανάπλασης του Ο.Τ 64 στους Θρακομακεδόνες

Σημαντικό τοπόσημο για τους Θρακομακεδόνες αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών αναμένεται να αποτελέσει η ανάπλαση του Ο.Τ 64, η μελέτη του οποίου παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουνίου.

Η ιδέα που είχαν οι αντιδήμαρχοι Χρύσανθος Κόνταρης και Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και έτυχε της θετικής ανταπόκρισης του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού, είναι η δημιουργία ενός ξεχωριστού χώρου αναψυχής με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά με επιλογή πιο «φιλικών» υλικών και έναν πρότυπο φυσικό παιχνιδότοπο ο οποίος θα διαθέτει εναλλακτικά και πρωτότυπα παιχνίδια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ανάπλαση του ΟΤ 64 θα περιλαμβάνει σημαντική ενίσχυση του πρασίνου στο σημείο της παρέμβασης και θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 7,5 στρεμμάτων στην κεντρική πλατεία των Θρακομακεδόνων, δίπλα από τον βρεφονηπιακό σταθμό.Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και ο φάκελος, ήδη, έχει υποβληθεί για τη χρηματοδότηση του έργου με προϋπολογισμό άνω των 800.000€ στο Πράσινο Ταμείο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023.

 

 

 

Recommended For You

About the Author: efoni