Δήμος Αχαρνών: Δραματική έκκληση Χαρδαλιά – Σοκ με τα ενεργά κρούσματα

Έκκληση στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και των Αχαρνών να τηρούν τα μέτρα λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στις περιοχές αυτές.

Έκκληση στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και των Αχαρνών να τηρούν τα μέτρα λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στις περιοχές αυτές.

«Νωρίτερα πραγματοποιήσαμε έκτακτη σύσκεψη για τη Δυτική Αττική για την αποτίμηση της κατάστασης. Τα ενεργά κρούσματα είναι 392, με μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη, ενώ από την ιχνηλάτιση προέκυψαν 742 άτομα, που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό», αποκάλυψε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Καλούμε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα», πρόσθεσε.

«Μία βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας μπορεί να επιτρέψει το άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων. Αν επιβαρυνθεί η εικόνα, κάποια θα ληφθούν πίσω», ξεκαθάρισε.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού από τα επιδημιολογικά δεδομένα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στη Δυτική Αττική.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, καθώς και των Δημάρχων και Γενικών Γραμματέων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του ιού Covid-19.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων.

Επιπλέον, οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν σειρά rapid test σε όλη την περιοχή, ενώ τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται διενέργεια rapid test και μέσω drive through σε επιλεγμένα σημεία.

Επίσης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων και εντατικοποίηση της ενημέρωσης προς τον πληθυσμό των εν λόγω Δήμων, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο εφησυχασμού.

Recommended For You

About the Author: efoni