Δήμαρχος Ωρωπού: «Είχαμε 11 εστίες φωτιάς στον Αυλώνα, τη μία μετά την άλλη»

Υπό έλεγχο έχει τεθεί το μέτωπο της φωτιάς στον Άγιο Γεώργιο Αυλώνα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης. Παράλληλα, επισημαίνει πως ξέσπασαν από το πρωί 11 εστίες στην περιοχή, η μία μετά την άλλη.

«Ευτυχώς αυτή τη στιγμή είναι κάπως ήρεμα τα πράγματα και δεν έχουμε ενεργό μέτωπο. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τους εθελοντές μας και μπορέσαμε να τη μαζέψουμε πριν γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση», είπε αρχικά ο κ. Γιασημάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη συνέχεια τόνισε:

«Είχαμε 11 εστίες, όλες τριγύρω. Ανά τέταρτο και μια φωτιά, με την πρώτη να ξεκινάει στις 8:06 το πρωί. Για μένα όλο αυτό δεν είναι τυχαίο περιστατικό. Κάθε τέταρτο και μια εστία. Ευτυχώς κινητοποιηθήκαμε αμέσως με την πρώτη και στη συνέχεια βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας που ξέσπαγαν η μία μετά την άλλη. Τις ακολουθούσαμε κι έτσι καταφέρναμε να τις προλαβαίνουμε πριν εξαπλωθούν».

Ο δήμαρχος Ωρωπού είπε ακόμη πως απ’ ό,τι γνωρίζει έχουν γίνει δύο προσαγωγές και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Με το ξεκίνημα της πρώτης φωτιάς επικοινώνησα αμέσως με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Λογοθέτη και με τον ταξίαρχο διοικητή της ομάδας Δίας, αλλά και τον διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού και είναι γεγονός πως υπήρξε άμεση η ανταπόκρισή τους και γι’ αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω, όπως να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες και τους εθελοντές των ομάδων Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας».

Σπινθηριστή, κιάλια και βαμβάκι είχε πάνω του ο ύποπτος για απόπειρα εμπρησμού στον Αυλώνα

Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκεται 45χρονος ύποπτος, κάτοικος Αυλώνα, για τους εμπρησμούς που φέρονται να σημειώθηκαν σήμερα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας εθεάθη το πρωί να κινείται ύποπτα με ασημί αγροτικό και μετά από λίγο να ξεσπούν οι πυρκαγιές και η προσαγωγή του ενδέχεται να μετατραπεί σε σύλληψη εντός της ημέρας.

Ο άνδρας είχε μαζί του κιάλια, σπινθηριστή και βαμβάκι, κατόπτευε την περιοχή και από τα σημεία που απομακρυνόταν ξεπηδούσαν εστίες φωτιάς.

Recommended For You

About the Author: efoni