Δήμαρχος Μαραθώνα: “Εμπρησμός ήταν καταφανέστατα. Δεν ήταν τυχαίο γεγονός”

Όλα τα στοιχεία για τη φωτιά στη Νέα Μάκρη και τα ταυτόχρονα μέτωπα “δείχνουν” προς εμπρησμό. Αυτό τόνισε και ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας  μιλώντας στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8.

“Τα ταυτόχρονα μέτωπα ήταν τρία. Ένα μπροστά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ, το άλλο δυτικά πάνω από τον οικισμό Λιβίσι και το τρίτο προς το τέρμα της οδού 102 προς Αγία Μαρίνα. Περίπου στις 22:30, ταυτόχρονα και είχε και μποφόρ. Αυτό μάλλον τους έδωσε σε όλους αυτούς τους αληταράδες, εμπρησμός ήταν καταφανέστατα. Δεν ήταν τυχαίο γεγονός” δήλωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Ο κ. Τσίρκας επισήμανε ότι είχαν επιχειρήσει πριν από μία εβδομάδα, πάλι στον Άγιο Εφραίμ, να βάλουν φωτιά. “Ήταν πιο μικρή και περιορίστηκε γρήγορα, γιατί ήταν ελαιόδεντρα” σημείωσε.

“Στη συγκεκριμένη περιοχή και το 2019 είχαμε με διαφορά δύο, τριών ημερών προσπάθεια να καεί. Πιθανολογώ, ότι κάποιο άρρωστο μυαλό να θέλει να καταστρέψει την περιοχή. Είναι και το τελευταίο κομμάτι πρασίνου, ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου που μας έχει μείνει στη Νέα Μάκρη. Προσπαθούσαν να το κάψουν και αυτό” περιέγραψε.

“Στο Λιβίσι υπάρχει μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και ευτυχώς είχαμε ελάχιστες ζημιές και εννοείται ότι προστατέψαμε τις ζωές. Είχαμε κάνει και καθαρισμούς πολλούς στη συγκεκριμένη περιοχή” υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Recommended For You

About the Author: efoni