Δήμαρχος Λαυρεωτικής για την φωτιά: Δεν την έβαλε αξιωματούχος του δήμου

Σύγχυση επικρατεί για την αιτία της χθεσινής φωτιάς στο Λαύριο μετά και τις πληροφορίες ότι ταυτοποιήθηκε ο δράστης και πως οι έρευνες των αρχών προσανατολίζονται σε αξιωματούχο του δήμου.

Σήμερα την δική του απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς διαψεύδοντας όσα ακούστηκαν.

«Έγινε ελεγχόμενη καύση ξύλων και με άδεια της Πυροσβεστικής σε παλιό γήπεδο και όταν ξέφυγε λόγω του Νοτιά, αντιμετωπίστηκε άμεσα», υποστήριξε ο δήμαρχος.

«Ούτε εμπρησμός είναι, ούτε αναζητείται κανένας , δεν γνωρίζω πως προέκυψε η είδηση. Ήταν παρών αντιδήμαρχος, όταν ξέφυγε η φωτιά έγινε η πρώτη αντιμετώπιση και μετά ανέλαβε η Πυροσβεστική. Από το πρωί καίγαμε και η φωτιά ξέφυγε το μεσημέρι», εξήγησε ο κ. Λουκάς.

Χθες πάντως η Πυροσβεστική είχε ανακοινώσει:

«Μετά από επισταμένη έρευνα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λαυρίου, όσον αφορά τις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, Τρίτη, 12 Μαρτίου και Ω/13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου. Για τον λόγο αυτόν εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σημειώνεται ότι ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς».

Recommended For You

About the Author: efoni