Δένδιας για δηλώσεις Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία εκτίθεται και δικαιώνει την θέση μας ότι μας απειλεί»

«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον εκνευρισμό που προκάλεσε στην Τουρκία η επιστολή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη. Η επιστολή με την οποία απαντήσαμε με απόλυτα πειστικό και νομικά τεκμηριωμένο τρόπο σε όλες τις τουρκικές αιτιάσεις. Νομίζω, όμως, ότι αυτό που θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να αποφεύγει τις προσβολές, τους χαρακτηρισμούς, τη διαρκή όξυνση. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στον απόηχο των νέων προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο τον οποίο έχει επιλέξει. Το δρόμο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, το δρόμο των Ηνωμένων Εθνών, το δρόμο των ευρωπαϊκών και των παγκόσμιων αξιών», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

 

«Και η Τουρκία με τοποθετήσεις σαν τις τελευταίες απλώς εκτίθεται. Και αποδεικνύει σε όλους, ακόμη και τους πιο δύσπιστους, πόσο δίκαιο έχουμε όταν λέμε, ότι η Τουρκία μας απειλεί», κατέληξε στη δήλωσή του ο Έλληνας ΥΠΕΞ ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

 

Recommended For You

About the Author: efoni