Γ. Οικονόμου: Δεν θα ξανακλείσει η χώρα, δεν θα ξαναπάμε σε lockdown

«Η πανδημία αποτελεί μέρος της πραγματικότητάς μας και θα παραμείνει όσο υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει. Η άρνηση του εμβολιασμού κυρίως συντηρεί μία κατάσταση η οποία είναι επιζήμια και για τους πολίτες και για την πατρίδα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των συντακτών.

«Με τις πολιτικές μας, όσες ήδη εφαρμόζουμε κι όσες σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε σύντομα δίνουμε λύσεις που αποδίδουν. Κατορθώσαμε σε συνεργασία με την κοινωνία και την ιατρική κοινότητα να επαναφέρουμε την κανονικότητα σε σημαντικό βαθμό. Δεν αρκούμαστε όμως σ’ αυτό. Επιδιώκουμε την πληρότητα. Την πλήρη λειτουργία όλων των όψεων της ζωής» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, «δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναζήσουμε lockdown έτσι όπως το γνωρίζαμε και το ξέραμε την προηγούμενη περίοδο». «Δεν θα ξανακλείσει η χώρα, δεν θα ξαναπάμε σε lockdown. Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αναλόγως προσαρμόζουμε» υπογράμμισε, ερωτηθείς σχετικά.

Υπενθύμισε ακόμη ότι από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη συμπληρωματική δόση οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί. Και σημείωσε ότι η αναμνηστική δόση μπορεί να γίνεται μετά την παρέλευση έξι μηνών από την πρώτη αν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο ή τη δεύτερη από τις δύο δόσεις εμβολίων.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο περιορισμών σε θρησκευτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι και το καλοκαίρι έγιναν γιορτές με ένα πλαίσιο συγκεκριμένων μέτρων. «Σε σύγκριση με πέρσι έχουμε πολύ κόσμο εμβολιασμένο» πρόσθεσε.

Recommended For You

About the Author: efoni