Γώγος: Να κάνουμε μόνοι μας rapid test

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ αλλά και τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν σε Πάτρα και Ξάνθη, μίλησε ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος. Όπως σημείωσε το lockdown δεν μπορεί να συνεχιστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, ενώ πρέπει να δούμε πώς μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του rapid test.

Μιλώντας στο Open το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (15/3), ο κ. Γώγος δήλωσε ότι «Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάμε μπροστά, να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας». Όπως είπε: «Ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά δείτε τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Προσπαθούμε να δούμε την καμπύλη να πέφτει. Ο κόσμος πρέπει να δείξει συγκατάβαση στα προβλήματα που υπάρχουν, γιατί η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάμε μπροστά, να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας».

Σχολιάζοντας τις συγκεντρώσεις και τις εικόνες συνωστισμού σημείωσε ότι «δεν είναι εποχή να γίνονται τόσο ογκώδεις διαμαρτυρίες. Οι διαδηλώσεις έπρεπε να γίνονται με διαφορετικό τρόπο».

Σύμφωνα με τον καθηγητή υπάρχει ένα όριο στο lockdown και δεν γίνεται να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο από τη στιγμή που στην ουσία δεν εφαρμόζονται τα μέτρα. «Τέλη Μαρίου αρχές Απριλίου να αρχίζουν να ανοίγουν κάποια πράγματα και να δούμε και το self testing (δηλαδή το να μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του το rapid τεστ)» ανέφερε σχολιάζοντας πότε αναμένεται να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες όπως το λιανεμπόριο και τα σχολεία, ενώ χαρακτήρισε «μείζον ζήτημα» το άνοιγμα του τουρισμού.

Recommended For You

About the Author: efoni