ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, να μετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 6 Απριλίου.

Με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», η Συνομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης, που επηρέασε τα εισοδήματα, αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν, η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται. Απεργούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δεν νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δεν διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Απεργία στα νοσοκομεία

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις για να διαδηλώσουν ενάντια στην «ακρίβεια και τη φοροληστεία, στα σχέδια για το νέο ΕΣΥ, στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι «δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Παλεύουμε για τη ζωή, όχι για το θάνατο». Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί, επίσης, αυξήσεις στους μισθούς.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά, επίσης, να αρθεί η αναστολή εργασίας για τους περίπου 4.000 υγειονομικούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού και καταγγέλλει την επικείμενη επιστροφή των εργολάβων στα νοσοκομεία, για τις υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τονίζοντας ότι το σχετικό πόρισμα της «Επιτροπής Μπεχράκη», «βρίσκεται ένα χρόνο τώρα στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας».

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διεκδικώντας αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας. «Οι δυσκολίες της καθημερινότητας, η ακρίβεια, η φτώχεια, οι ανισότητες, τα εργασιακά προβλήματα σε πολλούς κλάδους, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,τα  εμπόδια  στην  ελεύθερη  συνδικαλιστική  δράση, αποτελούν «βραχνά» και οφείλουμε να αντισταθούμε» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 6 Απριλίου, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

«Όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας ανεξάρτητα από ειδικότητες και διαχωρισμούς, επιθυμούν και επιδιώκουν σταθερή απασχόληση με αξιοπρεπείς όρους εργασίας και αμοιβής σε ένα ποιοτικό, ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον. Αυτοί, εξάλλου, είναι και οι άξονες πάνω στους οποίους εγκρίθηκε από το πρόσφατο Γενικό μας Συμβούλιο ο Προγραμματισμός της δράσης μας για το 2022.» αναφέρεται στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Recommended For You

About the Author: efoni