Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις – Αμφισβητεί την ιδιότητα της ψυχολόγου ο Σύλλογος Ψυχολόγων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά καθώς ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων ζητά από την ψυχολόγο της 20χρονης, Ελένη Μυλωνοπούλου, να καταθέσει το πτυχίο της, αμφισβητώντας την ιδιότητά της!

Η ψυχολόγος έκανε τις τελευταίες ημέρες την εμφάνισή της σε διάφορα ΜΜΕ μιλώντας για τις συνεδρίες της με την 20χρονη κοπέλα.

Τα όσα είπε προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις για τη μη τήρηση του απορρήτου και είχαν ως αποτέλεσμα την επέμβαση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν πως δεν είναι ψυχολόγος.

Έτσι, με επιστολή που της έστειλαν στις 31 Μαΐου, της ζητάνε να προσκομίσει το πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Η επιστολή:

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους».

«Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος», αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

«Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο», καταλήγει ο ΣΕΨ.

Recommended For You

About the Author: efoni