Γλυκά Νερά: Έκτακτη είδηση στον αγγλικό Τύπο η καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Έκτακτη είδηση σε όλα τα βρετανικά ΜΜΕ έγινε η είδηση της καταδίκης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς.

Με το που έγινε γνωστή η είδηση στην χώρα μας τα ΜΜΕ της Αγγλίας όπως η Daily Mail, o Independent, η Mirror κ.α. έβγαλαν έκτακτη είδηση (breaking news) την απόφαση για την υπόθεση που πέρσι συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Daily Mail

«Ένοχος ο πιλότος» γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ προσθέτοντας ότι μετά τη δολοφονία ο δράστης «επινόησε ένα περίτεχνο σχέδιο» αναφορικά με το ότι η σύζυγός του δολοφονήθηκε από ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι τους.

Mirror

 

Την ποινή των ισοβίων και 11,5 ετών καθείρξεως επέβαλλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαϊν Κράουτς.

pilot2.jpg
Independent

Ειδικότερα, για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων, για τη θανάτωση ζώου τα 10 έτη κάθειρξης και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, ποινή ενός έτους για την ψεύδη καταγγελία και ποινή 3 ετών για την ψεύδη κατάθεση κατ’ εξακολούθηση και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Κατά συγχώνευση επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, ενώ του επιβλήθηκε συνολική χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

«Παραμένει ο χαμός της γυναίκας του ως συναίσθημα» είπε ο δικηγόρος του

Απόλυτα σεβαστή χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

«Φτάσαμε στο τέλος. Είναι απόλυτα σεβαστή η υπόθεση του δικαστηρίου. Κρίθηκαν τα γεγονότα» είπε σε δημοσιογράφους. «Το μόνο σίγουρο, τουλάχιστον για τον εντολέα μου είναι ότι παραμένει ο χαμός για τη γυναίκα του, κι αυτό εξακολουθεί να υπάρχει ως συναίσθημα για τον ίδιο», είπε.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είπε κάτι συγκεκριμένο επ’ αυτού. «Ήταν μία ποινή που λόγω και της έκτασης της υπόθεσης και με βάση τα πραγματικά περιστατικά, ήταν μία ποινή που και προβλέπονταν και σίγουρα ήταν δεν θα πω αναμενόμενη, τουλάχιστον ήταν ένα από τα πιθανά σενάρια», ανέφερε.

H στιγμή που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποχωρεί από το δικαστήριο

Recommended For You

About the Author: efoni