Γιώργος Τράγκας: Γιατί δεν προχώρησε το «Πόθεν Έσχες» το 2004 – Ο ρόλος των τότε εκλογών

Μια αποκάλυψη που υα συζητηθεί έκανε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, Δημήτρης Μπατζελής, ο οποίος τόνισε πως το 2004 δεν προχώρησε το «Πόθεν Έσχες» κατά του δημοσιογράφου μετά τις εκλογές του 2004.

Οι αρχές εστιάζουν τις έρευνες στο ενδεχόμενο φοροδιαφυγής, αλλά και στους ελέγχους για φοροδιαφυγή που σταμάτησαν ξαφνικά το 2004 και σε μια εταιρεία του, με έδρα στη Μεγάλη Βρετανία.

Με φόντο τα παραπάνω αλλά και το γεγονός ότι για πολλά χρόνια ο εκδότης δεν είχε μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δημήτρης Μπατζελής, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ότι «το 2003 έγιναν έλεγχοι από το ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις του Γιώργου Τράγκα. Διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις που αφορούσαν στο ΦΠΑ και στο Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, με τις υπερημερίες. Επίσης είχαμε διαπιστώσει ότι μέσω μίας υπεράκτιας εταιρίας, είχε αγοραστεί μία βίλα στη βόρεια Κέρκυρα, η οποία βίλα ήταν ιδιοκτησίας του Γιώργου Τράγκα. Ήμασταν έτοιμοι να αρχίσουμε ελέγχους “Πόθεν Έσχες” και απόκρυψης εισοδήματος, αλλά με τις εκλογές του 2004 και μετά την αποχώρησή μου από το ΣΔΟΕ, δεν προχώρησαν. Η απορία μου είναι ότι όλα αυτά έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα και όχι μετά θάνατον».

Οι έρευνες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχουν φτάσει στη Βρετανία, καθώς στο South Woodford, φέρεται να είναι η έδρα εταιρίας που είχε ο Γιώργος Τράγκας και η οποία είναι πίσω από τις αγοραπωλησίες των πανάκριβων ακινήτων.

Οι έρευνες πλέον έχουν στραφεί και στη χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, η οποία δηλώνει ότι δεν έχει αναμιχθεί σε καμία παράνομη ενέργεια και αναμένεται να προσφύγει εναντίον της απόφασης με την οποία δεσμεύτηκε η προσωπική της περιουσία.

 

Σύμφωνα με την Real News, τα βασικά αδικήματα που η Οικονομική Εισαγγελία θα ερευνήσει εάν έχουν τελεστεί είναι, μεταξύ άλλων, η εκβίαση, η απάτη και η φοροδιαφυγή.

Recommended For You

About the Author: efoni