Γιώργος Πατούλης : Συνιστώ σύμπνοια στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής Γιώργος Πατούλης μίλησε στο Newsbomb.gr λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της επίταξης των γιατρών.

Αν και ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι «πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο, να επιτάσσονται, δηλαδή, οι ιδιώτες γιατροί» ωστόσο ο ίδιος συνιστά σε όλους «σύμπνοια για να ξεπεράσει η χώρα τις δύσκολες αυτές στιγμές λόγω της πανδημίας».

Ο κ. Πατούλης καλεί, επίσης, όλους «σε συσπείρωση προκειμένου ενωμένοι να αναχαιτίσουμε την πανδημία και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι από την Κυριακή είχε ανακοινώσει ότι σύσσωμα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής τίθενται στην υπηρεσία του δημόσιου συστήματος υγείας.

Την επίταξη των ιδιωτών γιατρών ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος σημείωσε ότι «δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε» στο κάλεσμα που είχε απευθύνει από την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, η επίταξη αφορά 206 ιατρούς, με κριτήρια να είναι κάτω των 60 ετών καθώς και να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής.

Η διάρκεια της επίταξης είναι για χρονικό διάστημα ενός μήνα ενώ θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β’, σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Οι γιατροί αυτοί θα δικαιούνται αμοιβής ανάλογης των καθηκόντων τους η οποία θα προσδιοριστεί νομοθετικά. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πέραν του ωραρίου της υπηρεσίας τους στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι κλίνες ΜΕΘ-Covid στην Αττική είναι σήμερα 389, από 229 πριν από ένα μήνα. Δηλαδή, έχουν αυξηθεί κατά 70%.

Παράλληλα, οι απλές κλίνες Covid είναι σήμερα 3.000 από 1600 πριν από ένα μήνα.

Recommended For You

About the Author: efoni