Γιώργος Πατούλης: Στη Σάμο ο Περιφερειάρχης Αττικής

Στη πολύπαθη Σάμο βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Αντιπρόεδρος της ΕΝΠ, Γιώργος Πατούλης.

Ο κύριος Πατούλης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και στις οικογένειες των δύο νέων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από το φονικό σεισμό καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων στη γείτονα χώρα.

Σε συναντήσεις που είχε σήμερα το πρωί με το συνάδελφο του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρη, το Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γ. Στάντζο, με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και φορείς του νησιού επισήμανε ότι κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής θα μεταβούν τις επόμενες ημέρες στο νησί προκειμένου να βοηθήσουν στην καταγραφή των ζημιών. Επιπλέον τόνισε ότι θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για οικονομική ενίσχυση, ενώ αν κριθεί αναγκαίο θα μεταβεί στο νησί και η επιστημονική ομάδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκειμένου να συνδράμει τους συναδέλφους της.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της επίσκεψή του στο νησί ο Γ. Πατούλης συμμετείχε σε συσκέψεις και είχε συναντήσεις επίσης, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλία, τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο, τους Γενικούς Γραμματείς Πολιτικής Προστασίας Γ. Καραγιάννη και Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Εμ. Λογοθέτη, τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ καθηγητή Ε. Λέκκα, τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Β. Πανουράκη, με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής και φορέων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τα μέτρα που λαμβάνονται καθώς και η μετασεισμική δραστηριότητα. Αύριο ο κ. Πατούλης αναμένεται να επισκεφθεί και το νοσοκομείο της Σάμου προκειμένου να ενημερωθεί από τους συναδέλφους του για τις ανάγκες και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Με αφορμή την επίσκεψή του στη Σάμο ο Περιφερειάρχης Αττικής και Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Δεύτερου Βαθμού θα βρεθεί έμπρακτα στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων της Σάμου και θα συμβάλει, τόσο στην κάλυψη εκτάκτων αναγκών, όσο και στην προσπάθεια καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών. Έχω ζητήσει από το συνάδελφό μου Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη και τους αιρετούς Α’ Βαθμού να μας ενημερώσουν για τις ανάγκες που υπάρχουν προκειμένου η βοήθεια που θα δοθεί να είναι στοχευμένη. Αυτές τις δύσκολες ώρες η σκέψη μας είναι στους γονείς και τις οικογένειες των δύο νέων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους. Τους εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας. Θερμά συλλυπητήρια εκφράζουμε και στις οικογένειες των θυμάτων του φονικού σεισμού στη γείτονα χώρα. Σε συνεννόηση με τους συναδέλφους αιρετούς, αλλά και ιατρούς θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να μεταβεί στο νησί προκειμένου να παράσχει βοήθεια και η επιστημονική ομάδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών».

Να σημειωθεί ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης βρέθηκε στη Σάμο στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης με τον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη και με τις τοπικές αρχές για θέματα που σχετίζονται με το μεταναστευτικό και την υγεία.

Recommended For You

About the Author: efoni