Για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης κατά συναυτουργία του Γιώργου Μαζωνάκη, απαγγέλθηκε κατηγορία σε βάρος των δύο ιατρών του Κολωνακίου. Πρόκειται για αδίκημα που επισείει ποινή κάθειρξης έως και 10 έτη.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία, ο θάνατος του διάσημου τραγουδιστή συνδέεται άμεσα με την ιατρική πράξη που πήγε να κάνει στο ιατρείο Derm Cell του Κολωνακίου, αφού, όπως προέκυψε από την αυτοψία του ελληνικού FBI, σε συνδυασμό με τις καταθέσεις διασωστών και λοιπών μαρτύρων, το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης ήταν ήδη σε λειτουργία επί 42 λεπτά. Αντίθετα η κατηγορούμενη Ιωάννα Γακα, υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης υπέστη ανακοπή πριν την έναρξη της πλασμαφαιρεσης και ενώ του έβαζε το δεύτερο φλεβοκαθετηρα.
Δεύτερο ιδιαιτέρως επιβαρυντικό στοιχείο για το ζευγάρι, οι κάμερες ασφαλείας έξω από το ιατρείο της οδού Καρνεάδου, που δείχνουν την άφιξη του αγαπημένου καλλιτέχνη περίπου στις 13.00, ενώ η γιατρός υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης έφτασε στο ιατρείο μετά τις 16.00.
Τρίτο στοιχείο που «καίει» τους δυο κατηγορούμενους είναι η απουσία ιατρικού ελέγχου πριν από την ιατρική πράξη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, όπως καταθέτει και η ίδια η Ιωάννα Γακα, ο Γιώργος Μαζωνάκης, μπαίνοντας στο ιατρείο είναι σε κακή κατάσταση . Ως ιατρός όφειλε να αναβάλλει την προγραμματισμένη ιατρική πράξη και να τον στείλει σε ένα νοσοκομείο. Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται, ότι- όπως αποκάλυψε το newsit.gr- ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε καταρρεύσει και το Σάββατο το απόγευμα ενώ δειπνούσε σε εστιατόριο της Ν. Ερυθραίας, σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του, ήταν άυπνος επί τρεις ημέρες και εμφανίστηκε στο ιατρικό ραντεβού με τσιρότο στο κεφάλι, εξηγώντας στη γιατρό του ότι έπεσε στη σκάλα και χτύπησε.
Τελευταίο στοιχείο που συμπληρώνει το παζλ της εγκληματικής συμπεριφοράς των δύο ιατρών είναι το γεγονός ότι το εν λόγω- παθολογικό ιατρείο στα χαρτιά- δεν έχει λάβει την απαραίτητη άδεια από για τη διενέργεια θεραπειών, όπως η πλασμαφαίρεση, ενώ όπως διαπίστωσε ο ΙΣΑ, στον αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στο ιατρείο το 2025, δεν ευρέθησαν τα δύο μηχανήματα πλασμαφαίρεσης.
Αίτημα για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο από την οικογένεια, εντοπίστηκε ο ταξιτζής που τον μετέφερε
Την αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο αναμένεται να ζητήσει η πλευρά της οικογένειας του Γιώργου Μαζωνάκη μετά τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Σύμφωνα με το πόρισμα η αιτία της ανακοπής που οδήγησε στον θάνατο του τραγουδιστή είναι απροσδιόριστη καθώς δεν κατέληξε σε σαφές συμπέρασμα. Επίσης, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Λυκούδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε πως η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώνει πως δεν υπήρχε προϋπάρχουσα καρδιοπάθεια. Παράλληλα, ο κ. Λυκούδης τόνισε πως ο θάνατος αποδίδεται σε λανθασμένη ιατρική πράξη.
«Επιβεβαιώνει ότι δεν ήταν επιβαρυμένη η καρδιά του καθώς δεν υπήρχαν ευρήματα προϋπάρχουσας καρδιοπάθειας. Αυτό έλεγα από προχθές, ότι η πληροφόρησή μου από τον προσωπικό του ιατρό, ήταν ότι η καρδιά ήταν καλύτερη από τη δική μου και από όλων μας, ότι δεν υπήρχε προϋπάρχουσα καρδιοπάθεια, σήμερα επιβεβαιώθηκε και ιατροδικαστικώς. Το δεύτερο είναι ότι η άποψή μας είναι ότι ο θάνατος οφείλεται στην ιατρική πράξη την οποία έλαβε ή τις ιατρικές πράξεις. Μπορεί να είναι η πλασμαφαίρεση που λένε οι κατηγορούμενοι ή κάποια άλλη ιατρική πράξη η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εξακριβωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.
«Αν έγινε η πλασμαφαίρεση ή μόνο η πλασμαφαίρεση και κάτι άλλο, θα είναι κάτι που θα το θα αναδειχθεί στην πορεία», τόνισε επίσης ο δικηγόρος αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει και κάποια άλλη ιατρική πράξη στον τραγουδιστή ενώ ανακοίνωσε πως: «Θα στραφώ στην ανακρίτρια με υπόμνημά μου και θα ζητήσω την αναβάθμιση της κατηγορίας, από θανατηφόρα έκθεση, σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο».
Ο συνήγορος της οικογένειας του καλλιτέχνη εξαπέλυσε πυρά κατά των δύο γιατρών λέγοντας πως «προκειμένου να έχουν οικονομικές απολαβές, προέβησαν στην πλασμαφαίρεση, με τον κίνδυνο να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή».
Παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα ζητήσει και την κατάσχεση των παρανόμως εγκατεστημένων μηχανημάτων που βρίσκονται στο ιατρείο. «Θέλω να ληφθεί DNΑ για να διαπιστωθεί εάν ο Γιώργος είχε επαφή με κάποιο άλλο μηχάνημα».
Ερωτηθείς για τις εργαστηριακές εξετάσεις που αναμένονται, ο κ. Λυκούδης απάντησε πως: «Οι τοξικολογικές και οι ιστολογικές εξετάσεις δεν ξέρω αν θα μας οδηγήσουν σε ασφαλές συμπέρασμα. Νομίζω όμως ότι μόνο το σημερινό εύρημα ότι δεν υπάρχει προϋπάρχουσα καρδιοπάθεια, οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι συνδέεται με την ιατρική ή τις ιατρικές πράξεις που έγιναν».
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Λυκούδη, έχει εντοπιστεί ο οδηγός ταξί ο οποίος πήγε τον Γιώργο Μαζωνάκη στο ιατρείο. «Θα εξεταστεί από Δευτέρα και θα επιβεβαιώσει την ώρα», υπογράμμισε.