Γιούργκεν Κλοπ: “Μόνο Λίβερπουλ, δεν πάω σε αγγλική ομάδα, ακόμα κι αν δεν έχω να φάω”

Ο Γιούργκεν Κλοπ έδωσε συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την απόφαση που πήρε να φύγει από τη Λίβερπουλ μετά τη λήξη αυτής της σεζόν. Μαζί του ήταν και ο CEO των “κόκκινων”, Μπίλι Χόγκαν, ο οποίος δήλωσε το προφανές, ότι ο Γερμανός θα είναι δύσκολο να αντικατασταθεί, παρ’ όλα αυτά οι κινήσεις θα είναι προσεκτικές για να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Ο Κλοπ είπε ότι “απ’ έξω δεν φαίνεται, αλλά η δουλειά που απαιτείται για αυτό το κλαμπ είναι πελώρια”, αιτιολογώντας και το περίφημο “έχω ξεμείνει από ενέργεια”, το οποίο αφορά, όπως τόνισε, και στην προετοιμασία για την επόμενη σεζόν. “Είμαι αυτό που είμαι και, αν δεν μπορώ να το κάνω, πρέπει να το πω στους ανθρώπους, όχι σε ένα χρόνο, δύο χρόνια, τρία χρόνια, αλλά τώρα”, σχολίασε, τονίζοντας ότι “αν δεν μπορώ να είμαι αποδοτικός, πρέπει να αλλάξουμε”. “Αν κάνεις ένα πορτρέτο δικό μου το 2015 και κάνεις τώρα, θα πεις «μόνο εννιά χρόνια;». Ο σχεδιασμός της προετοιμασίας ήταν το σημείο που ξεκίνησα να σκέφτομαι ότι πρέπει να φύγω”, συνέχισε.

Για τον Γερμανό προπονητή, η διαπίστωση ήταν οδυνηρή, όταν προσπάθησε να καταπιαστεί με την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν. “Το καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο, δεν είχαμε πολύ χρόνο για να βάλουμε τα πόδια στο τραπέζι, παλέψαμε για να πάρουμε τους σωστούς παίκτες, η προετοιμασία ήταν απίθανη και είδαμε τι ομάδα μπορεί να γίνει και πήρα πολλή χαρά. Είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά, να κάνεις το πλάνο. Το να κάνεις σχέδια για την προετοιμασία είναι δύσκολο και εγώ διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να το κάνω την επόμενη σεζόν. Κάνοντας αυτήν τη δουλειά 24 χρόνια, έφτασα εδώ. Επέλεξα τη ζωή που κάνω, μου έφτανε, μέχρι τώρα”.

Ο Κλοπ ερωτήθηκε για την κορυφαία στιγμή του με τη Λίβερπουλ και απάντησε: “Δεν έχω τη διάθεση να θυμηθώ την καλύτερη στιγμή με τη Λίβερπουλ. Οι καλύτερες αναμνήσεις πρόκειται να έρθουν. Δεν μετανιώνω ως τώρα, δεν μπορώ να σκεφτώ στιγμές, είμαστε εδώ για το παρόν. Είμαι εδώ για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας”.

Επιπλέον, τόνισε ότι το κληροδότημα της Λίβερπουλ δεν είναι οι τίτλοι, αν και είπε ότι στην περίπτωση που τα ΜΜΕ θέλουν έναν υπεύθυνο για “Αυτό το κλαμπ είναι διαφορετικό, όπως είμαι ο Μπίλι, επειδή φτιάξαμε δύο κερκίδες που θα κρατήσουν για πάντα. Κάναμε ό,τι κάναμε με τον τρόπο της Λίβερπουλ, κάτι που αγαπάω. Αν πρέπει να κατηγορήσετε κάποιον επειδή δεν κερδίσαμε το Champions League, είμαι εγώ. Επειδή δεν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με 94 και με 97 πόντους, επίσης εγώ είμαι υπεύθυνος. Όμως, εννιά χρόνια έχω έξι συνεντεύξεις Τύπου μέσα στην εβδομάδα, δεν έχω πρόβλημα με εσάς, αλλά περιμένω πώς και πώς να μην το κάνω”

Recommended For You

About the Author: efoni