Γιασημάκης: Σε τροχιά υλοποίησης σημαντικά έργα για το Δήμο Ωρωπού

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος διότι ακόμα ένα όνειρο δεκαετιών οδεύει προς την υλοποίηση του», αναφέρει ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης. 

Όπως ανακοίνωσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου μπαίνουν στην τελική ευθεία μεγάλα έργα για το Δήμο μας, με την έγκριση των τοπικών ρυμοτομικών από το δημοτικό συμβούλιο.
Το πρώτο έργο αφορά στην κατασκευή νέου Δημαρχείου και το δεύτερο αφορά στην κατασκευή δύο νέων Δημοτικών Σχολείων στις Αφίδνες  και το χωριό Ωρωπός .

Σύμφωνα με τον κ. Γιασημάκη ιδιαίτερα για τις Αφίδνες πρόκειται για τρία έργα:

Το πρώτο αφορά στο  νέο δημοτικό σχολείο,  το δεύτερο στη  μετατροπή του πέτρινου κτιρίου σε πολιτιστικό κέντρο και το τρίτο στη  δημιουργία πάρκινγκ που θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα των Αφιδνών στο χώρο που σήμερα στεγάζονται σε κοντέινερ οι τάξεις του σχολείου.

«Δεν είμαι μηδενιστής, δεν ακυρώνω προσπάθειες προηγούμενων δημοτικών αρχών,  αλλά υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Κάποιοι το σκέφτηκαν και έμειναν στη σκέψη, κάποιοι προσπάθησαν και δεν το κατάφεραν, κάποιοι όμως το υποσχέθηκαν, το ξεκίνησαν, το προχωρούν και θα το τελειώσουν», είπε ο κ. Γιασημάκης θέλοντας να δείξει πως στον Ωρωπό πνέει άλλος αέρας, δημιουργικός και αποτελεσματικός.

«Είναι μεγάλα έργα για τις Αφίδνες, για το Δήμο Ωρωπού γενικότερα και όλους τους δημότες του Ωρωπού», τονίζει ο δήμαρχος Ωρωπού. «Πιστεύω ότι σύντομα θα ανακοινωθούν με το καλό και οι χρηματοδοτήσεις», προαναγγέλλει και φυσικά για να το λέει κάτι θα ξέρει. Άλλωστε έχει καταφέρει στα δύο χρόνια ο Δήμος Ωρωπού να είναι πρωταθλητής χρηματοδοτήσεων, με αποτέλεσμα να απομειωθεί δραστικά το υπέρογκο χρέος που είχε συσσωρευτεί.

Ο κ. Γιασημάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του και όσους βοήθησαν και μόχθησαν για αυτά.

«Κάθε μέρα υλοποιούμε και μία δέσμευση μας», λέει με νόημα, Ο Δήμος Ωρωπού Αλλάζει…. συνεχίζουμε την προσπάθεια. 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ Φ.Ε.Κ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ Β΄ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η ανακοίνωση έγινε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βαγγέλη Ηλιάσκο ο οποίος αναφέρθηκε στη δημοσίευση του ΦΕΚ/823/Δ΄ στις 22-11-2021 όπου εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη δεύτερης κατοικίας των πολεοδομικών ενοτήτων 1, 2, 3 και 4 της δημοτικής ενότητας Μαρκοπούλου Ωρωπού Δήμου Ωρωπού (ν. Αττικής), έκτασης 2.800 στρεμμάτων και η επικύρωση οριογραμμών ρεμάτων.
Ολοκληρώθηκε προσπάθεια 28 ετών
Ετσι ολοκληρώθηκε με επιτυχία μαραθώνια προσπάθεια 28 ετών που ξεκίνησε από τον σημερινό πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Αρμυριώτη και ολοκληρώθηκε χάρις τις πολύχρονες προσπάθειες του αντιδημάρχου Βαγγέλη Ηλιάσκου ο οποίος επανέφερε το θέμα το 2011 και από το 2019 με την παρούσα Δημοτική Αρχή να το φέρει εις πέρας.
Είναι ένα ακόμα μεγάλο έργο που αναβαθμίζει την περιοχή μας.
Την ανακοίνωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ο οποίος ευχαρίστησε τους στενούς συνεργάτες του Γιώργο Αρμυριώτη, Βαγγέλη Ηλιάσκο και τους αφανείς ήρωες αυτές της προσπάθειας.
Η τοποθέτηση Γιασημακη στο Δ.Σ.
 
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης χαιρετίζοντας την σχετική ανακοίνωση που έγινε στο Δ.Σ. από τον Βαγγέλη Ηλιασκου είπε στην τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο:
“Σχετικά με την ένταξη στο σχέδιο της παραλίας Μαρκοπούλου. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε ο Γιώργος Αρμυριώτης το 1993 με τον πρώτο διαγωνισμό. Δεν προχώρησε αρχικά και επανήλθε με νέο διαγωνισμό το 1995. Εγιναν πολλά στη συνέχεια. Το 2011 έρχεται ο Βαγγέλης Ηλιάσκος ως αντιδήμαρχος της τότε δημοτικής αρχής και δίνει νέα ώθηση στο έργο. Και ερχόμαστε σήμερα με τη δημοσίευση του ΦΕΚ πριν δύο ημέρες. Αφού περάσει από τεχνικό συμβούλιο η συμπληρωματική σύμβαση για την πράξη εφαρμογής χρειάζεται ένα ποσό περίπου 400.000 Ευρώ ώστε να μπορούν οι άνθρωποι στην παραλία Μαρκοπούλου να χτίζουν σα να είναι εντός σχεδίου. Θέλω να συγχαρώ πρώτα απ΄ όλα τον Γιώργο Αρμυριώτη που ήταν πρωτοπόρος για την εποχή του και ξεκίνησε αυτό το έργο σε μία εποχή που όλοι φώναζαν πως θα μας πάρουν τα χωράφια. Εκείνος έκλεισε τα αφτιά του και προχώρησε για να μπορέσει να συνεχίσει ο Βαγγέλης Ηλιάσκος το 2011 και να φτάσουμε σήμερα από τη δική μας Δημοτική Αρχή να μπει η Παραλία Μαρκοπούλου στο σχέδιο κάνοντας πράξη έναν ακόμα στόχο μας. Συγχαρητήρια σε όλους”.

 

Recommended For You

About the Author: efoni