Γιασημάκης: Κανείς δεν θα βάλει φρένο στην ανάπτυξη του Ωρωπού

«Κανείς δεν θα βάλει φρένο στην ανάπτυξη του Δήμου Ωρωπού», τόνισε δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον τέως δήμαρχο Θωμά Ρούσση για την στάση του απέναντι στην προσπάθεια που καταβάλεται να υλοποιηθούν σημαντικά έργα ανάπτυξης.

Με σκληρή γλώσσα ο κ. Γιασημάκης υπενθύμισε πως ανέλαβε ένα καταχρεωμένο δήμο, στο κόκκινο και μόλις δύο χρόνια μετά με συντονισμένες προσπάθειες το χρέος διευθετήθηκε και ο δήμος ανάσανε οικομονικά, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα του.

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού και την τοποθέτηση του κ. Γιασημάκη:

Και η υποκρισία έχει ( ; ) όρια… αρκεί να υπάρχει λίγο φιλότιμο. Ποιος όμως έχασε το φιλότιμο για να το βρει ο κ. Ρούσσης ο οποίος επί δημαρχίας του χρέωσε το Δήμο Ωρωπού πάνω από 12.000.000 Ευρώ και που προσπάθησε χωρίς μελέτη και χωρίς να γνωρίζει το κόστος του έργου «ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού» (απόφαση Δ.Σ. Ωρωπού 100/2017) να προχωρήσει στην υλοποίηση του. Αποτέλεσμα ήταν η καθολική διαφωνία της τότε αντιπολίτευσης, όχι γιατί διαφωνούσε με το έργο, αλλά επειδή κανείς δεν ήξερε ούτε καν πόσο θα στοίχιζε.
Και όταν «έμαθε» ο κ.Ρούσσης πόσο θα στοιχίσει (απόφαση Δ.Σ. Ωρωπού 142/2018) το κοστολόγησε περίπου 11.500.000 για 7.932 φωτιστικά σοκάροντας όλους τους δημοτικούς συμβούλους και όχι μόνο, χρησιμοποιώντας επίσης και 2.467.000 Ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου χρεώνοντας το ήδη χρεωμένο ταμείο του.

Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή η οποία έχει την αρμοδιότητα ψήφισε την ενεργειακή αναβάθμιση με 8.700.000 Ευρώ για αντικατάσταση και συντήρηση για 12 χρόνια 18.302 φωτιστικά, δηλαδή, το σύνολο των φωτιστικών του Δήμου Ωρωπού με Διεθνή Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό με:

✔Μηδέν κόστος για το δημότη
✔Μηδέν κόστος για το Δήμο Ωρωπού
✔Με κέρδος 4.395.000 Ευρώ για το ταμείο του Δήμου Ωρωπού

Παραμένοντας επίσης σταθερός στο αφήγημα παραμυθιών ο κ.Ρούσσης μας λέει ότι μπορεί να χρηματοδοτηθεί το έργο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Τον περιμένουμε να μας υποδείξει σε πια πρόσκληση του «Αντώνης Τρίτσης» μπορεί να χρηματοδοτηθεί ένα τέτοιο έργο ,όταν αποφασίσει να μας τιμήσει με την παρουσία του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ωρωπού και όχι στα καφενεία.
Να είστε βέβαιος κ. Ρούσση πως οι δημότες του Ωρωπού και μνήμη έχουν και γνωρίζουν τι συμβαίνει και βλέπουν τον Δήμο να αλλάζει καθημερινά αφήνοντας πίσω την τραγική θητεία σας.

Recommended For You

About the Author: efoni