Γιάννης Σμαραγδής: Στο Netflix τρεις επιτυχημένες ταινίες του

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τρεις σπουδαίες ταινίες του Γιάννη Σμαραγδή θα μπουν στην πλατφόρμα του Netflix.

Τα επιτυχημένα φιλμ «El Greco», «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» και «Καζαντζάκης» θα προβληθούν στη streaming υπηρεσία, μετά τη συμφωνία που ολοκληρώθηκε με την εταιρεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΜ.

El Greco (2007)

Η ιστορική βιογραφική ταινία σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή και σενάριο Τζάκι Παβλένκο και Γιάννη Σμαραγδή, βασίζεται στο βιβλίο «El Greco – Ο ζωγράφος του Θεού του Δημήτρη Σιατόπουλου». Το φιλμ αφηγείται την επική ιστορία του διασημότερου Κρητικού ζωγράφου της Αναγέννησης, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στην Ελλάδα με 1.200.000 θεατές, το οποίο δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα.

ATELIER_TITIANO_NICK_ASHDON_as_EL_GRECO_-_Φωτογραφια_Μαρια_Μοσχου
O ηθοποιός Nick Clark Windo – Φωτό: Μαρία Μόσχου

Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι (2012)
Η ταινία που κυκλοφόρησε το 2012 σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, αφηγείται την πραγματική ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή που γίνεται ζάπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης. Το σενάριο συνυπογράφουν οι Γιάννης Σμαραγδής, Παναγιώτης Πασχίδης, Τζάκι Παβλένκο και Βλαντίμιρ Βαλούτσκι. Η ταινία είχε επίσημες συμμετοχές στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο 2012, της Σαγκάης το 2013 και της Γκουανταλαχάρα, ενώ στην ηθοποιό Olga Sutulova απενεμήθη το Βραβείο Giuseppe Sciacca.

Sebastian_Koch_-_Φωτο_Νικος_Νικολοπουλος__1_
Ο ηθοποιός Sebastian Koch – Φωτό: Νίκος Νικολόπουλος

Καζαντζάκης (2017)
Το 2017 κυκλοφόρησε η ελληνική βιογραφική ταινία «Ο Καζαντζάκης», σε σκηνοθεσία και σενάριο από τον Γιάννη Σμαραγδή. Η πολυβραβευμένη ταινία εστιάζει στη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς αυτός διαβάζει το αυτοβιογραφικό «Αναφορά στον Γκρέκο» και θυμάται τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Ο_Οδ__Παπασπηλιοπουλος_κατα_τα_γυρισματα_της_ταινιας_ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ_-_Φωτο_Ανδρεας_Σμαραγδης__1_
Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στα γυρίσματα της ταινίας Καζαντζάκης – Φωτό: Ανδρέας Σμαραγδής

Recommended For You

About the Author: efoni