Γεωργιάδης για εστίαση: Το ωράριο θα διευρυνθεί από τις 15 Μαΐου

Το μήνυμα ότι η εστίαση άνοιξε «αλλά ο ιός δεν έχει φύγει» έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προαναγγέλλοντας διεύρυνση ωραρίου από τις 15 Μαΐου όταν και θα ανοίξει ο τουρισμός.

«Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή, κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις εστίασης δεν άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα 3 Μαΐου, καθώς, όπως είπε, δεν έχουν όλες πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο.

Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης, διεμήνυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο.

Ως προς την απαγόρευση μουσικής είπε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς «μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε και την μεγάλη προσέλευση των πολιτών για να εμβολιαστούν μιλώντας για «θριαμβευτική εικόνα από τη νέα γενιά που έβαλε τα γυαλιά στους μεγαλύτερους με νοοτροπία που κινεί την Ελλάδα μπροστά».

Όσον αφορά, τέλος, τα γυμναστήρια είπε ότι θα ανακοινωθεί πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ καθώς «αναγνωρίζουμε ότι είναι σε πολύ δυσμενή θέση και θα έχουν ειδική μεταχείριση».

Recommended For You

About the Author: efoni