Γεωργιάδης: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι στα ψητοπωλεία!

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Ανάπτυξης και των ελεγκτικών του μηχανισμών μπαίνουν τα ψητοπωλεία με τον Άδωνι Γεωργιάδη να προαναγγέλλει τόσο αυξημένους ελέγχους όσο και πρόστιμα.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης στον RealFM οι έλεγχοι θα αφορούν το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει αυξήσεις που δεν δικαιολογούνται και που ξεπερνούν τα όρια του πλαφόν που έχει μπει στα περιθώρια κέρδους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης αν διαπιστωθούν αυξήσεις που είναι πάνω από το πλαφόν που έχει τεθεί για το περιθώριο κέρδους θα υπάρξουν πρόστιμα.

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε ότι εξετάζεται να έρθει στη Βουλή διάταξη που θα επιτρέπει τη δημοσιοποίη ση των στοιχείων των επιχειρήσεων που αισχροκερδούν.

 Το σουβλάκι είναι ένα αγαθό που έχε χτυπηθεί από τις αυξήσεις και τις ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε προϊόν το οποίο θα πωλείται έως και 4 ευρώ.

 

Μεγαλύτερος είναι ο «πονοκέφαλος» στα ψητοπωλεία για τις τηγανητές πατάτες καθώς η αύξηση στην τιμή του ηλιελαίου έχει φέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ακόμα και πλήρους κατάργησής τους από το τυλιχτό σουβλάκι.

Recommended For You

About the Author: efoni