Γεωργία Μπίκα: «Δεν έχω ενοχλήσει άνθρωπο»

Τη θέση της για την υπόθεση αρπαγής για την οποία κατηγορείται, ξεκαθάρισε η Γεωργία Μπίκα. Η 26χρονη, η οποία είχε καταγγείλει ότι υπέστη βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι το 2022, τόνισε πως δεν γνωρίζει γιατί εμπλέκεται το όνομά της στην υπόθεση αρπαγής – μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα και μεταξύ αυτών ο τότε εργοδότης της – και δήλωσε έτοιμη να απολογηθεί όποτε την καλέσουν.

«Δεν έχει γίνει καμία καταγγελία εις βάρος μου, είναι μια υπόθεση στην οποία δεν εμπλέκομαι εγώ. Καταλαβαίνω ότι εμπλέκεται το όνομά μου… Είναι όπως η άλλη υπόθεση που είχα εμπλακεί, χωρίς να έχω καμία σχέση ούτε να γνωρίζω εκείνο τον άνθρωπο που είχε τελειώσει τη ζωή του. Αποδεσμεύτηκα και από εκεί, οπότε θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να αποδεσμευτώ και από αυτό» τόνισε αρχικά η 26χρονη και συνέχισε: «Εφόσον δεν υπάρχει κάτι εις βάρος μου, δεν υπάρχει καμία καταγγελία για εμένα, θα απολογηθώ για ό,τι με καλέσουν. Δεν γνωρίζω καν την έννοια του ηθικού αυτουργού, οπότε για να θεωρηθεί κάποιος ότι το έχει κάνει φαντάζομαι ότι θα πρέπει να τη γνωρίζει, να το έχει επεξεργαστεί, να ξέρει την έννοια. Δεν έχω τέτοια γνώση, ούτε έχω ενοχλήσει άνθρωπο, ούτε εξυβρίζω στην προσωπική μου ζωή. Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί μπλέκεται πάλι το όνομά μου. Όταν ανοίγει μια υπόθεση μπορούν να ανοίξουν και πολλά άλλα πράγματα. Δεν έχω απολύτως καμία σχέση».

«Σήμερα προσπαθώ στη ζωή μου, είμαστε άνθρωποι και έχουμε συναισθήματα. Ετοιμάζουμε μια ΜΚΟ για κακοποιημένες γυναίκες από ψυχική, κακοποιητική συμπεριφορά, μετά από βιασμό, για την ενδυνάμωση των γυναικών και ό,τι μπορούμε να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε τις γυναίκες θα το κάνουμε. Είμαι δίπλα σε όλες τις γυναίκες» κατέληξε η Γεωργία Μπίκα.

Από θύμα βιασμού, κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία σε αρπαγή η Γεωργία Μπίκα

Κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία σε αρπαγή είναι η Γεωργία Μπίκα που είχε καταγγείλει ότι υπέστη βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι το 2022- υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη και έκλεισε με βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο απήλλαξε το εμπλεκόμενο πρόσωπο.

Η 26χρονη, σήμερα, γυναίκα κατέστη κατηγορούμενη – μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα και μεταξύ αυτών ο τότε εργοδότης της – έπειτα από μήνυση για αρπαγή και ξυλοδαρμό που είχε υποβάλει ο φερόμενος ως διοργανωτής του επίμαχου πάρτι. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει εκτός από την πράξη της αρπαγής σε βαθμό κακουργήματος, αδικήματα όπως σωματικές βλάβες και εξύβριση.

Η καταγγελλόμενη αρπαγή – σύμφωνα με τον μηνυτή – είχε γίνει μετά την έναρξη της ποινικής έρευνας για την κύρια καταγγελία περί βιασμού. Κατόπιν αστυνομικής έρευνας η (νέα) δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Τα πέντε κατηγορούμενα πρόσωπα παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 6η τακτική ανακρίτρια και πήραν ρητή προθεσμία. Στην ανακρίτρια εμφανίστηκε και η 26χρονη, συνοδευόμενη από τον συνήγορό της.

Πηγή: protothema.gr

Recommended For You

About the Author: efoni