Γερμανία: Οι «Πολίτες του Ράιχ» σχεδίαζαν ένοπλη εισβολή στο Κοινοβούλιο

Οι σημερινές επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι η Γερμανία βρίσκεται σε εγρήγορση όταν πρόκειται για την απειλή εξτρεμισμού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστράιτ, αναφερόμενος στην εξάρθρωση του ηγετικού πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbuerger).

Από την πλευρά του υπουργείου Άμυνας, ο εκπρόσωπος ‘Αρνε Κόλατς, ερωτώμενος σχετικά με τη σύλληψη ενός εν ενεργεία στρατιωτικού ως μέλους της οργάνωσης, τόνισε ότι οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις εφαρμόζουν πολιτική «μηδενικής ανοχής» στα εξτρεμιστικά στοιχεία.

«Κάθε μεμονωμένη περίπτωση είναι εμάς πέρα από το όριο ανοχής», είπε ο κ. Κόλατς.

 

Ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών δήλωσε πως η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο. «Η οργάνωση “Πολίτες του Ράιχ” αποτελεί υψηλό κίνδυνο», πρόσθεσε.

Οκτώ στελέχη από την οργάνωση “Πολίτες του Ράιχ” έχουν προφυλακιστεί

Σημειώνεται πως οκτώ από τους 25 συλληφθέντες στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν ήδη προφυλακιστεί με κατηγορίες για κατάργησης της ισχύουσας κρατικής ελεύθερης δημοκρατικής τάξης στη Γερμανία, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας Πέτερ Φρανκ.

Μιλώντας στον Τύπο, ο κ. Φρανκ αναφέρθηκε σε μια «τρομοκρατική οργάνωση η οποία σχηματίστηκε γύρω από τον πρίγκιπα Ερρίκο 13ο και είχε τη μορφή συμβουλίου, δομημένου όπως ένας κυβερνητικός οργανισμός με ιδεολογική επίδραση από τις θεωρίες συνωμοσίας και συγκεκριμένα τη θεωρία QAnon.

Ο Ομοσπονδιακός εισαγγελέας αναφερόμενος στο σχέδιο της οργάνωσης για πραξικόπημα σχολίασε πως «ηγετικά στελέχη της οργάνωσης είχαν ήδη προετοιμαστεί για την ανάληψη συγκεκριμένων θέσεων στο κράτος» και πρόσθεσε ότι υπήρχαν σκέψεις ακόμη ακόμη και για ένοπλη εισβολή στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Συνελήφθη Γερμανός απόστρατος στη Γερμανία

Σημειώνεται πως οι συλλήψεις υπόπτων για την δράση τους, στους «Πολίτες του Ράιχ» συνεχίζονται, με έναν εξ αυτών να βρίσκεται στην Ιταλία.

Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν σήμερα (07/12) έναν 64χρονο απόστρατο αξιωματικό του γερμανικού στρατού, ο οποίος συνδέεται με την ακροδεξιά οργάνωση που φέρεται ότι προετοίμαζε τη βίαιη ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος στη Γερμανία, αναφέρεται σε δήλωση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο άνδρας συνελήφθη σε ξενοδοχείο στην πόλη Περούτζα, όπου βρέθηκε «υλικό που σχετίζεται με την ανατρεπτική δραστηριότητα» της οργάνωσης. Στην δήλωση αναφέρεται πως έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την έκδοση του υπόπτου.

Με πληροφορίες: Reuters, ΑΠΕ

Recommended For You

About the Author: efoni