Γέρακας: Εντοπίστηκαν τα δύο καλάσνικοφ με τα οποία «γάζωσαν» τον 38χρονο

Εντοπίστηκαν τα δύο καλάσνικοφ με τα οποία οι δράστες εκτέλεσαν τον 38χρονο ιδιοκτήτη βενζινάδικου στη Λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα, το πρωί του Σαββάτου (18/6).

Τα δύο καλάσνικοφ, βρέθηκαν μέσα στο καμένο βανάκι που είχαν εγκαταλείψει οι άγνωστοι που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 38χρονο, μετά τη φονική επίθεση. Τα όπλα, θα μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια προκειμένου να αναλυθούν από τους ειδικούς, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Παράλληλα, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη συλλογή οπτικού υλικού από τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν κάνει πολύωρη κατόπτευση του χώρου. Θα γίνει προσπάθεια συλλογής βίντεο τόσο από την ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το βενζινάδικο του επιχειρηματία στον Γέρακα όσο και από την ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται στο σπίτι του. Η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι ακόμα και ένα καρέ υπόπτου, με ακάλυπτα χαρακτηριστικά προσώπου, μπορεί να «ξεκλειδώσει» τις έρευνες.

Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 38χρονου

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι μέσα από τις καταθέσεις ανθρώπων από το στενό περιβάλλον του 38χρονου θα αποκτήσουν «εικόνα» για τα άτομα από τα οποία κινδύνευε το θύμα, το οποίο είχε δεχτεί τα τελευταία χρόνια «προειδοποιητικά μηνύματα».

Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν εάν άνθρωποι της νύχτας είχαν απειλήσει τον 38χρονο και ποιο ήταν το περιεχόμενο των απειλών σε βάρος του. Ο επιχειρηματικός όμιλος του 38χρονου προετοίμαζε μία μεγάλη επένδυση στο χώρο των καυσίμων, σε συνεργασία με μεγάλη εταιρεία που είχε εξαγγείλει τα σχέδιά της για ανάπτυξή της στην Ελλάδα. Ένας από τους ανθρώπους που θα κληθεί να μιλήσει στην ΕΛ.ΑΣ. είναι ο πατέρας του θύματος. Όπως λένε πηγές από την Αστυνομία, ένα από τα ερωτήματα που αναμένεται να τεθεί στα άτομα που θα κληθούν για κατάθεση είναι εάν υπήρχαν πρόσωπα που εναντιώνονταν στην επιχειρηματική επέκταση του ομίλου του θύματος.

 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το θύμα γνώριζε ότι κινδυνεύει.

Εξετάζεται ακόμα και το σενάριο να πρόκειται για μισθωμένους «εισαγόμενους» εκτελεστές. Σε προηγούμενα συμβόλαια θανάτου υπήρχαν ενδείξεις ότι οι δολοφόνοι δεν είχαν «έδρα» την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι Αρχές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι είναι άλλοι οι φυσικοί και άλλοι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι «είναι λίγοι αυτοί που έχουν τέτοια εμπειρία στο χειρισμό Καλάσνικοφ». Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του σωματότυπου των ενόπλων του Γέρακα και του σωματότυπου δραστών άλλων συμβολαίων θανάτου που εκτελέστηκαν τα τελευταία έτη.

Recommended For You

About the Author: efoni