Βραβεύτηκε ο Δήμος Ωρωπού για το πιλοτικό πρόγραμμα των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

Μια ιδαίτερη βράβευση για τον Δήμο Ωρωπού στο  17ο Συνέδριο Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων και Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) που πραγματοποιείται στα Λαγκάδια Γορτυνίας.
Ο Δήμος Ωρωπού βραβεύτηκε για την κοινωνική του προσφορά μέσα από το ΚΕΠ Υγείας, συμμετέχοντας στο πιλοτικό πρόγραμμα των ΚΕΠ Υγείας , μέσα από το οποίο καταγράφηκαν 23.212 ωφελούμενοι δημότες από τις δράσεις του, μέσα στο 2021.

Το ΚΕΠ Υγείας Ωρωπού αναδείχτηκε πρώτη δομη σε όλη την Ανατολική Αττική και θα έχει πλέον πιλοτικό πρόγραμμα λειτουργίας.

Την βράβευση στον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκης, έκανε ο πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Περιφερειάρχης Αττικής  Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εξήρε το κοινωνικό έργο που επιτελεί η δημοτική αρχή.

«Η βράβευση αντανακλά στα στελέχη του δήμου, στους συνεργάτες μου και στα στελέχη του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Ωρωπού», δήλωσε ο Γιώργος Γιασημάκης.» Τους συγχαίρρω για την καταπληκτική δουλειά τους και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες στους δημότες μας», είπε.
«Επίσης ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για την τιμητική διάκριση», ανέφερε ο δήμαρχος Ωρωπού. .

Ο κ. Γιασημάκης με τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου και αντιπρόεδρο στο Δίκτυο Υγειών Πόλεων, κ. Γιάννη Φωστηρόπουλο.

 Το ΚΕΠ Υγείας Ωρωπού πραγματοποίησε τις κάτωθι εθελοντικές δράσεις:

.👉Πενταήμερη δράση με Δωρεάν Προληπτική Εξέταση που αφορούσε Προληπτικό, Ιατρικό, Οδοντιατρικό, Ωτορινολαρυγγολογικό και Οφθαλμολογικό έλεγχο σε παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού – TheSmileoftheChild» όπου υλοποίησαν συνολικά 234 εξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής.
.👉Συνδιοργάνωση μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων ομιλία με θέμα «Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων μυελού των οστών»,με ομιλήτρια την Δρ. Νοσηλευτικής και στέλεχος στο «Όραμα Ελπίδας» Τάνια Βαρδινογιάννη.
.👉Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Πρόληψη ατυχημάτων στο σπίτι» με τον σύλλογο PROLIPSIS.
👉Ενημερωτική και βιωματική ομιλία με θέμα «Η Αξία της Φιλίας» ομιλήτρια ήταν η ψυχολόγος Ασημίνα Καλογράνη.
.👉Eνημερωτική ομιλία με θέμα: «Ατομικά μέτρα προστασίας από τον Κορωνοϊό» ομιλήτρια ήταν η Ειδική Παθολόγος Αθηνά Γρέκα.
.👉Eνημερωτική ομιλία με θέμα: «Υγιής Γήρανση- Ένα Δώρο Ζωής» ομιλήτρια ήταν η Ειδική Παθολόγος Αθηνά Γρέκα.
.👉Πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται αιμοδοσίες (η επόμενη προγραμματισμένη είναι στις 14/11) καθώς και Δωρεάν Καρδιολογικές εξετάσεις από τον καρδιολόγο Μπαφάκη Ιωάννη.

Recommended For You

About the Author: efoni