Βραβείο Αναδάσωσης στον Δήμο Σαρωνικού από τα Greek Green Awards και την Verde.tec

«Βραβείο αναδάσωσης» απονεμήθηκε στον Δήμο Σαρωνικού από τα Greek Green Awards 2022, για τη δράση δενδροφύτευσης που διοργανώνει η δημοτική αρχή από το 2020 στον χώρο του μνημείου για τα θύματα του ναυαγίου Oria. Το βραβείο απονέμεται στο πλαίσιο της έκθεσης Verde.tec και αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση των καλών πρακτικών που εφαρμόζει ο δήμος για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Ευχαριστούμε θερμά την επιστημονική επιτροπή της διοργάνωσης που απονέμει στον δήμο μας αυτό το σημαντικό βραβείο. Είναι η αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλουμε εμείς σε συνεργασία με το “Όλοι μαζί μπορούμε” και ιδιαίτερα με τους δημότες μας και τους εθελοντές μας για ένα καλύτερο περιβάλλον, για ένα καλύτερο αύριο. Η κλιματική κρίση μας αφορά όλους και οφείλουμε με την καθημερινή μας πρακτική να προστατεύουμε το περιβάλλον από την καταστροφή» σημείωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου,  με την ευκαιρία της βράβευσης.

Το σημαντικό βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό του δήμου ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Παπαχρήστου, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Ευχαριστούμε πολύ την Verde tec για την τιμή να βραβεύσει τον δήμο μας στην κατηγορία Οικολογία. Πλέον η οικολογική κρίση είναι γεγονός και όλοι οι ΟΤΑ πρέπει να δουλέψουμε για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο. O δήμος μας έχει ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη εκστρατεία με την δεντροφύτευση 4.100 δέντρων στη μνήμη των θυμάτων του Όρια καθώς και ενός συνολικότερου προγράμματος δεντροφύτευσης σε όλο τον δήμο».

Recommended For You

About the Author: efoni