Βουλιαγμένη: Στο σφυρί η μεζονέτα της Θάλειας Αγούδημου

Μπορεί ο Γεράσιμος Αγούδημος να έφυγε από τη ζωή πριν τέσσερα και πλέον χρόνια, ωστόσο η οικογένεια του εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την περιπέτεια των πλειστηριασμών.

Στο πλαίσιο αυτό, η σύζυγος και οι κόρες του έχουν χάσει αρκετά περιουσιακά στοιχεία, -από ακίνητα μέχρι…αυτοκίνητα-, όπως για παράδειγμα πολυώροφο κτίριο στον πιο κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας και πρόσφατα ιδιοκτησίες τους σε ακίνητο επί της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος στο Καλαμάκι.

Την ίδια τύχη είχαν και ο αδελφός του Δημήτρης καθώς και ο ανιψιός του Αλέξανδρος που και αυτοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ηλεκτρονικό σφυρί για οικόπεδά τους στο Κορωπί.

Η μεζονέτα στη Βουλιαγμένη

Στο στόχαστρο έχει τεθεί τώρα ιδιοκτησία της Θάλειας Αγούδημου, κόρης του «καπετάν Μάκη» και της Ανθής-Μαρίνας, και συγκεκριμένα μια πολυτελής μεζονέτα στη Βουλιαγμένη.

Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Αλ. Παναγούλη στην περιοχή που αναπτύσσεται στα ανατολικά της κεντρικής Λεωφόρου Κ. Καραμανλή και είναι γνωστή ως «Συνοικισμός Εμπορίου». Η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει, κατά την έκθεση εκτίμησης, μέση πυκνότητα δόμησης και πολύ καλή ρυμοτομία, ενώ εντοπίζονται κυρίως κτίρια κατοικίας 2-3 ορόφων.

Το οικόπεδο στο οποίο έχει ανεγερθεί η εν λόγω πολυκατοικία βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Βουλιαγμένης και είναι επιφάνειας 2.852,20 τ.μ.

Εντός του οικοπέδου έχει ανεγερθεί πολυώροφο κτίριο κατοικίας αποτελούμενο από οκτώ στάθμες (Β’ υπόγειο, Α’ υπόγειο, ισόγειο και πέντε ορόφους).

Το κτίριο κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1986-1988 και έχει προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό στις 8 Σεπτεμβρίου, μια κατοικία τύπου μεζονέτας, τρείς θέσεις στάθμευσης (12 τ.μ., 13 τ.μ. και 16 τ.μ.) και μια αποθήκη (10 τ.μ.).

Η μεζονέτα αναπτύσσεται σε δύο στάθμες. Το τμήμα του Δ’ ορόφου καταλαμβάνει επιφάνεια 238 τ.μ. και αποτελείται από σαλόνι, κουζίνα, βεστιάριο, λουτρό και ημιυπαίθριους χώρους. Διαθέτει εξώστες στην πρόσοψη προς τους τρεις δρόμους και προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Το τμήμα του Ε’ ορόφου καταλαμβάνει επιφάνεια 250 τ.μ. και περιλαμβάνει δυο κοιτώνες, δυο βεστιάρια και δυο λουτρά. Έχει εξώστες στην πρόσοψη προς τους τρεις δρόμους και προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου.

Ο σκελετός του ακινήτου περιλαμβάνει στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος, ενώ η εξωτερική εικόνα του κτιρίου χαρακτηρίζεται ως πολύ καλή.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για τη μεζονέτα έχει οριστεί στα 1.747.000 ευρώ, ενώ για τις θέσεις στάθμευσης και την αποθήκη οι τιμές εκκίνησης κυμαίνονται από 4.000-8.500 ευρώ. Έτσι η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 1.775.500 ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η κατάσχεση έγινε για 450.000 ευρώ, που είναι μέρος συνολικής οφειλής ύψους 3.056.405,31 ευρώ. Όσον αφορά τα βάρη υπάρχει προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, από τις 17/2//2017, για ποσό 1.500.000 ευρώ και υποθήκη υπέρ της Α’ Δ.Ο.Υ. Πειραιά, από τις 6/11/2019, για ποσό 66.397,19 ευρώ.

Recommended For You

About the Author: efoni