Βουλιαγμένη: Έγινε καφέ η θάλασσα

Μόλις δύο μέρες μετά τη δημοσίευσης της είδησης ότι οι κάτοικοι της κατέθεσαν και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ στις 18 Νοεμβρίου 2021, ενάντια στην παράλογη επέκταση της Μαρίνας Βουλιαγμένης, η εικόνα της θάλασσας επιβεβαίωσε τις ανησυχίες τους.

Τα νερά της ακτής και όχι μόνο μεμονωμένα σημεία έχουν αλλάξει χρώμα και από μπλε έχουν γίνει καφέ. Οι βυθοκορήσεις που καταστρέφουν το υποβρύχιο περιβάλλον έχουν γεμίσει λάσπη απέραντες εκτάσεις όπου άλλοτε χαιρόσουν να κολυμπάς.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Paul Olak στην ομάδα του ilove❤Vouliagmeni στο Facebook, όπου οι κάτοικοι μπορούν να λένε την άποψή τους χωρίς τον φόβο της λογοκρισίας: «Πήγα στη Βουλιαγμένη σήμερα για surf. Το νερό ήτανε χάλια, ποτέ δεν ήταν τόσο άσχημα. Δεν φταίει ο Νοτιάς, πριν από τα έργα της Μαρίνας ήταν καθαρά. Μυρίζει, κομματάκια φελιζόλ, μπάζα και διάφορα παντού και σε μερικά σημαία το νερό ήτανε καφέ. Τεσπά».

Η μυρωδιά των υδάτων που επικαλείται ο Paul Olak προβληματίζει. Πόσο καθαρό μπορεί να είναι αυτό το νερό όπου ενεργούν ρυμουλκά, γερανοί, βραχοθραύστες, αναρροφητικές πλατφόρμες, βυθοκόροι κ.λπ, τα οποία εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου να έχουν έτοιμο το επίμαχο «φαραωνικό» έργο μέχρι την άνοιξη του 2022;

Πέρα από την εντυπωσιακή ρύπανση στο όνομα δήθεν της «ανάπτυξης», δηλαδή των συμφερόντων των μεγαλομετόχων του Αστέρα που πλήρωσαν και την «περιβαλλοντική μελέτη» του έργου, διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση όπου θα είναι αδύνατη πλέον η επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση.

Το δεύτερο βίντεο από τον όρμο Βουλιαγμένης, που ήρθε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στη δημοσιότητα, είναι ακόμη πιο συγκλονιστικό από αυτό που είχε αναρτηθεί στα social media στις 22 του μήνα.

Πηγή: ilovevouliagmeni.gr

Recommended For You

About the Author: efoni