Βουλή: Κόντρα Γεραπετρίτη – Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις

Αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις.

 

«Ουδέποτε ανέφερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οτιδήποτε από αυτά που μνημόνευεσε ως ψέματα ο κ. Τσίπρας», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, λαμβάνοντας τον λόγο επί προσωπικού αμέσως μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δηλώνω ευθέως, παρισταμένων των βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, που βρίσκονταν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ότι εγώ, ουδέποτε ανέφερα οτιδήποτε από αυτά που είπατε […] Δεν είπα κουβέντα για αυτά. Μπορείτε να το δείτε στα πρακτικά», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ίδιας επιτροπής Γιώργο Κατρούγκαλο, είπε: «Σε παρακαλώ, τώρα, Γιώργο, να αναφέρεις στον αρχηγό σου, εάν εγώ είπα τίποτα από αυτά που μνημόνευσε ως ψέματα».

Ο κ. Γεραπετρίτης παρακάλεσε τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει έως το τέλος της συνεδρίασης ότι (ο ίδιος) είπε 3 φορές ψέματα, γνωρίζοντας μάλιστα στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «προτίθεμαι να ασκήσω όλα τα δικαιώματα που έχω από την προσβολή την οποία μου κάνατε, διότι σε αυτή την εξαιρετικά εχθροπαθή ομιλία που κάνατε προ ολίγου, είπατε και ένα σωστό: Ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος και των νόμων».

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα

Αναφερόμενος στην παρέμβαση του κ. Γεραπετρίτη, ο κ. Τσίπρας είπε: «Χρειάστηκε σωσίβιο ο κ. Μητσοτάκης. Δεν μπορεί μόνος του. Ο κ. Γεραπετρίτης ανέλαβε το ρόλο».

Για το θέμα της παρέμβασης, ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον υπουργό Επικρατείας εάν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «γνωρίζατε ή όχι, σε επαλειμμένες ερωτήσεις – εσείς προσωπικά δεν απαντήσατε – απαντούσε ο κ. Κοντολέων λέγοντας ψέματα; Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε; Γιατί δεν απαντούσατε;»

«Το κρίσιμο ερώτημα, που αφορά τον κ. Μητσοτάκη, εσάς και τον (υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης) κ. Πιερρακάκη, που συνοδεύσατε εκείνη τη μέρα τον αποπεμφθέντα διοικητή της ΕΥΠ, που σε επανειλημμένες ερωτήσεις είπε ψέματα, και εσείς δεν σπεύσατε να διευκρινίσετε τι ακριβώς συμβαίνει. Εάν γνωρίζατε τι συμβαίνει, είστε κι εσείς και ο κ. Πιερρακάκης συμμέτοχοι και συνεργοί στο έγκλημα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε στον κ,. Γεραπετρίτη να «μην κουνάτε το δάχτυλο για μηνύσεις. εδώ μιλάμε πρωτίστως πολιτικά, ούτε για μηνύσεις ούτε για αγωγές [..] και πρόσθεσε: Υπάρχουν αξιόλογοι ακαδημαϊκοί, είστε από αυτούς, που μπαίνοντας στην πολιτική την κοσμούν. Υπάρχουν και πορείες (ακαδημαϊκών), που μπαίνοντας στην πολιτική, χάνουν την αξιοπιστία τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Recommended For You

About the Author: efoni