Βουλή: Η κυβέρνηση περιμένει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, αναμένει η κυβέρνηση, η οποία εμφανίζεται έτοιμη να περάσει στην αντεπίθεση για να γίνει στη Βουλή μία εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση για όλα τα μείζονα ζητήματα, και συνολικά για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στη Βουλή περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι και να καταθέσει πρόταση μομφής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να κάνει αποδεκτή και να ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, ώστε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση δυσπιστίας κατατίθεται, εφόσον φέρει την υπογραφή του 1/6 του όλου αριθμού των βουλευτών (50). Αν η πρόταση υπογράφεται από τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, τότε η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός κι αν η κυβέρνηση ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Προκειμένου να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής, θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές). Δεν μπορεί να υποβληθεί εκ νέου πρόταση μομφής, εάν δεν έχει συμπληρωθεί χρόνος έξι μηνών, από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης.

Recommended For You

About the Author: efoni