Βουλή: Εξελέγη το προεδρείο – Χωρίς αντιπροέδρους «Σπαρτιάτες», «Νίκη» και «Πλεύση Ελευθερίας»

Με 249 ψήφους επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο κ. Τασούλας αναδείχθηκε εκ νέου πρόεδρος της Βουλής, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης. Οι 51 βουλευτές των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών».

Να σημειωθεί ότι μετά την εκλογή προέδρου της Βουλής ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, όχι όμως προφορικά αλλά γραπτά. Μάλιστα για να εξοικονομηθεί χρόνος στήθηκαν τέσσερις κάλπες, όπου οι βουλευτές με το όνομά τους δήλωσαν την προτίμησή τους. Σημειώνεται ότι τα πρόσωπα που προτάθηκαν από τους «Σπαρτιάτες», την «Νίκη» και την «Πλεύση Ελευθερίας» δεν εκλέχθηκαν καθώς δεν συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων. Μάλιστα η καταψήφισή τους ήταν συντριπτική.

Αναλυτικά η ψηφοφορία για τους αντιπροέδρους:

Ειδικότερα:

Για την θέση του Α Αντιπροέδρου της Βουλής, ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης (ΝΔ) έλαβε 269 υπερ έναντι 30 «παρών»

Για Β Αντιπρόεδρος ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς (ΝΔ) πήρε 269 υπερ και 30 παρών

Για Γ αντιπρόεδρος ο κ. Θανάσης Μπούρας (ΝΔ) έλαβε 269 υπερ και 30 παρών

Για Δ αντιπρόεδρος η κυρία Ολγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 270 υπερ και 30 παρών

Για Ε αντιπρόεδρος ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) συγκέντρωσε 270 υπερ και 30 παρών

Για Στ αντιπρόεδρος ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) έλαβε 269 υπερ και 30 παρών

Για Ζ αντιπρόεδρος ο Πέτρος Δημητριάδης (Σπαρτιάτες) πήρε 25 υπερ και 275 παρών

Για Η αντιπρόεδρος ο Βασίλης Βιλιάρδος (Ελληνική Λύση) έλαβε 256 υπερ και 44 παρών

Για Θ αντιπρόεδρος ο Γιώργος Αποστολάκης (Νίκης) συγκέντρωσε 31 υπερ και 269 παρών

Για Ι αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Χουρδάκης (Πλεύση Ελευθερίας) πήρε 95 υπερ και 205 παρών

Την ίδια ώρα ο Βασίλειος – Νικόλαος Υψηλάντης και ο Βασίλης Γιόγιακας που είχαν προταθεί από τη ΝΔ για το αξίωμα των κοσμητόρων συγκέντρωσαν από 270 ψήφους ο καθένας ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν παρών. Η Μαρίνα Κοντοτόλη, προταθείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ για το αξίωμα του κοσμήτορα συγκέντρωσε 270 ψήφους ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν παρών.

Ακόμη από τη ΝΔ προτάθηκαν για το αξίωμα των γραμματέων ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, η Μαρία – Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο Γιώργος Βρεττάκος και ο Σπυρίδων Κουλκουδίνας. Όλοι τους πήραν από 270 ψήφους ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν παρών. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Παππάς έλαβε 270 ψήφους και 30 βουλευτές ψήφισαν παρών. Τέλος από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έλαβς 270 ψήφους και 30 ψήφισαν παρών.

Σύμφωνα , με πληροφορίες η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε όλους τους υποψήφιους εκτός από τον προτεινόμενο της ΚΟ των Σπαρτιατών λόγω τις σύμπλευσης με τον Ηλία Κασιδιάρη και τους προτεινόμενους από τις ΚΟ της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς παραβίασαν την παράδοση της συναινετικής εκλογής του προεδρείου.

«Πλεύση Ελευθερίας», «Νίκη» και «Σπαρτιάτες» δήλωσαν «παρών» σε όλους υποψήφιους αντιπροέδρους εκτός από τους δικούς τους υποψήφιους. Τέλος η Ελληνική Λύση υπερψήφισε όλους τους προτεινόμενους.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έσπευσε να ρίξει τίτλους τέλους στη συνεδρίαση προκειμένου να αποφύγει το πρώτο επεισόδιο με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε το λόγο προκειμένου να τοποθετηθεί για την διαδικασία και για το τελικό αποτέλεσμα καθώς μεταξύ των υποψηφίων που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ψήφων για την εκλογή τους ήταν και ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης της Πλεύσης Ελευθερίας. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας θα προχωρήσει εκτάκτως σε ανακοινώσεις στις 5 το απόγευμα

Recommended For You

About the Author: efoni