Βερναρδάκης για Κεραμέως: Η σύγκριση με τη Μήδεια θα ήταν πιο αποδεκτή

Συγγνώμη ζήτησε και πάλι από τη Νίκη Κεραμέως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης για το βίντεο που ανέβασε στο TikTok, όπου παρομοίαζε την υπουργό Παιδείας με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Έκανα ένα πολύ μεγάλο ατόπημα και θέλω να το δηλώσω δημοσίως. Έκανα μια πολύ ατυχή παρομοίωση που ενείχε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ακρότητας, αστοχίας και τοξικότητας και σε αυτό θέλω να είμαι ειλικρινής» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Πρόσθεσε ότι η εμπλοκή με ένα πρόσωπο της δημοσιότητας που είναι από τις πιο επώδυνες υποθέσεις αυτή την στιγμή στην ελληνική κοινωνία, δημιουργεί συνειρμούς που είναι αρνητικοί. «Ομολογώ ότι δεν το εκτίμησα, νόμιζα ότι θα ήταν ένα πιο χαλαρό μήνυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο πρώην υπουργός Επικρατείας επί ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι αν είχε πει ότι η Νίκη Κεραμέως είναι «η Μήδεια της δημόσιας παιδείας», πιθανώς «δεν θα υπήρχε κάποια αντίρρηση».

«Ήταν μια παρομοίωση που ήθελα να δείξω ότι η πολιτική της κυρίας υπουργού “πνίγει” την δημόσια παιδεία όπως μια σύγχρονη Μήδεια μπορεί να πνίξει τα παιδιά της. Βεβαίως, επειδή το πρόσωπο αυτό είναι απολύτως τοξικό και αυτή η συσχέτιση είναι πραγματικά εξωφρενική, η συσχέτιση με την Μήδεια θα ήταν πιο αποδεκτή», σημείωσε περί αυτού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Και θέλω να πω ότι στην παρομοίωση αυτή κάνω ένα δεύτερο ατόπημα, επίσης πολύ σοβαρό, αμφισβητώ το τεκμήριο αθωότητας που έχει το πρόσωπο αυτό. Θέλω και για αυτό να ζητήσω συγνώμη, γιατί κάνω μια παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας. Βεβαίως, με κατηγορούν τα κανάλια που έχουν βγάλει αποφάσεις προ 4μήνου. Αυτό εν πάση περιπτώσει είναι μια διαφορετική συζήτηση, εγώ οφείλω να ζητήσω συγνώμη και για αυτό. Έκανα λάθος προσπαθώντας να κάνω μια παρομοίωση που να γίνει άμεσα κατανοητή. Δεν ήθελα να υπαινιχθώ ότι η υπουργός ταυτίζεται με μια κατηγορούμενη για τέτοια εγκλήματα, εννοείται αυτό. Γι’ αυτό και δεν είπα ότι ταυτίζεται με το όνομα, έβαλα πρώτα ερωτηματικό και είπα Πισπιρίγκου της δημόσιας παιδείας με ερωτηματικό. Μην δικαιολογούμαι, είναι σαφές ότι υπέπεσα σε ένα πολύ μεγάλο σφάλμα.

Ερωτηθείς εάν επλήγη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το συγκεκριμένο συμβάν, ο κ. Βερναρδάκης απάντησε «έκανα μια ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, με την έννοια ότι έστω και για λίγο μετατοπίστηκε η συζήτηση από το νομοσχέδιο».

Στο ερώτημα, αν θα ζητήσει συγνώμη και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή σήμερα, σημείωσε «εγώ από την δική μου την μεριά ζήτησα συγνώμη, αν θα το κάνει και ο πρόεδρος στην ομιλία του και πώς θα το χειριστεί, δεν το γνωρίζω. Εγώ είμαι ο φυσικός αυτουργός και έχω την ευθύνη και θα το πω και σήμερα στην Βουλή, ότι παίρνω την ατομική και πολιτική ευθύνη αυτού του ατοπήματος».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί ότι τίθεται θέμα διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και σημείωσε ότι «δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ αυτό».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, υποστήριξε ότι «ήταν μια αναπαραγωγή της τοξικότητας στη νιοστή».

«Γιατί έφτασε στο σημείο να υπαινιχθεί και θα ήθελα σήμερα να το διευκρινίσει, συνέδεσε την έκρηξη (σ.σ. στον όμιλο Real Group) με την κριτική που άσκησε σε εμένα ο σταθμός. Θέλω να πιστεύω ότι το είπε εν τη ρύμη του λόγου, γιατί αν το είπε συνειδητά υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, θεσμικό και θα πρέπει να το δούμε σε διαφορετικό επίπεδο. Κατά την γνώμη μου ο πρωθυπουργός είναι ο μεγαλύτερος, συστηματικότερος παίκτης ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού που θα στηριχθεί στην τυφλή πόλωση και στην απόλυτη τοξικότητα των fake news. Κινείται και έχει κινηθεί όλα αυτά τα χρόνια με τα εγχειρίδια των fake news», επισήμανε ο Χριστόφος Βερναρδάκης.

«Επιζητώ μια σοβαρή ποιότητα στον δημόσιο διάλογο, θεωρώ ότι αυτό που έκανα δεν συμβάλλει στον δημόσιο διάλογο γι’ αυτό κάνω την αυτοκριτική μου και ζητώ δημοσίως συγνώμη» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον ενόχλησε, πρόσθεσε ότι μίλησε ο πρωθυπουργός για πολακισμό και βερναρδακισμό. «Γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει πολακισμός πολλώ δεν μάλλον βερναρδακισμός» είπε χαρακτηριστικά.

Recommended For You

About the Author: efoni