Βγενόπουλος: Ποιοι διεκδικούν το μυθικό ράντσο στην Πάρνηθα

Μετά τις τρεις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που διέγραψε τους καταλογισμούς των 300 εκατ. ευρώ που είχε κάνει το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), λόγω αντισυνταγματικότητας των ενεργειών των φορολογικών οργάνων, οι κληρονόμοι της περιουσίας του Ανδρέα Βγενόπουλου, η σύζυγος Ρίτα Σουβατζόγλου και τα δυο παιδιά του πρόκειται να διεκδικήσουν και την ακίνητη περιουσία του επιχειρηματία που είχε κατασχεθεί.

Το Δημόσιο με βάση την απόφαση του ΚΕΦΟΜΕΠ, που είχε καταλογίσει στον επιχειρηματία φοροδιαφυγή 300 εκατ. ευρώ, είχε κατασχέσει τα δύο σπίτια του στην Εκάλη και το κτήμα των 1.200 στρεμμάτων με βίλα στην Πάρνηθα, μια έκταση στην οποία υπάρχει μέχρι και λίμνη.

To μυθικό ράντσο του Βγενόπουλου στην Πάρνηθα

Πρόκειται για ένα ράντσο 1.200 στρεμμάτων εκτιμώμενης αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

Το ασύλληπτης ομορφιάς ακίνητο, σύμβολο παντοδυναμίας για τον εκλιπόντα επιχειρηματία δεσπόζει επιβλητικά στους πρόποδες της Πάρνηθας, προκαλώντας δέος στους επισκέπτες. Μέσα στο κτήμα δεσπόζουν οι άδειοι ξύλινοι στάβλοι που φιλοξενούσαν τα άλογα που αγόραζε ο Ανδρέας Βγενόπουλος προκειμένου να γυμνάζεται κάνοντας ιππασία στο δάσος. Το μοναδικό ίσως στοιχείο που μαρτυρά ότι κάποτε αυτοί οι χώροι έσφυζαν από ζωή είναι τα παρατημένα κουτιά με τις ακριβές ζωοτροφές που έρχονταν απευθείας από τη Γερμανία. Και δεν ήταν τα μοναδικά συμπαθή τετράποδα που έδιναν άλλο χρώμα στο καταπράσινο ράντσο του άλλοτε παντοδύναμου επιχειρηματία. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε φέρει και δύο λάμα από τα ψηλά οροπέδια του Περού και της Βολιβίας.

vgenopoylos-parnitha-1

Επιπλέον, στο κτήμα υπήρχαν κατσίκες, πρόβατα και κότες, τη φροντίδα των οποίων είχε αναλάβει το προσωπικό του ράντσου. Το ίδιο σκηνικό εγκατάλειψης επικρατεί και στο μεγάλο σαλέ που βλέπει στη μικρή λίμνη με το γεφυράκι, περίπου στα μισά της έκτασης του ράντσου. Το σαλόνι δείχνει άθικτο, σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από την τελευταία επίσκεψη του ιδιοκτήτη του. Ιδια εικόνα και στις κρεβατοκάμαρες. Τα στρωμένα κρεβάτια με τα σεντόνια μέσα στη σκόνη ενισχύουν το σκηνικό εγκατάλειψης, όπως και ο χώρος του μπάνιου στην κρεβατοκάμαρα του Ανδρέα Βγενόπουλου που βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Κάτω από το κεντρικό υπόστεγο του κτήματος σαπίζει ένας στόλος οχημάτων, συγκεκριμένα ένα πυροσβεστικό όχημα, ένα τζιπ και δύο τρακτέρ.

vgenopoylos-parnitha-2
Λίγα μέτρα πιο πέρα, σε ένα άλλο υπόστεγο, βρίσκεται σταθμευμένο το πολυτελές μαύρο τζιπ Mercedes που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο Ανδρέας Βγενόπουλος στους κακοτράχαλους βουνίσιους δρόμους. Οι διάπλατα ανοιχτές πόρτες, η εμφανής ζημιά στην πρόσοψή του, τα διάφορα αντικείμενα που είναι στοιβαγμένα στα πίσω καθίσματα και στο πορτμπαγκάζ είναι μία ακόμη απόδειξη ότι αυτό το ακίνητο και ό,τι περιλαμβάνει έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους. Για την ιστορία, ο Ανδρέας Βγενόπουλος αγόρασε τη συγκεκριμένη έκταση λίγο πριν από το 2000. Ηταν η εποχή που έψαχνε να αγοράσει μια εξοχική κατοικία για να μπορεί να απομονώνεται και να αποφορτίζεται από την έντονη καθημερινότητα, όταν ο ίδιος το έκρινε απαραίτητο. Μάλιστα οι μεσίτες στους οποίους απευθύνθηκε πήραν εντολή να ψάξουν για μεγάλο ακίνητο στην Κέρκυρα. Ωστόσο, κάποια στιγμή ένας δικός του άνθρωπος του μίλησε για μια μεγάλη έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας, λίγο πιο πάνω από την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ενθουσιάστηκε στην ιδέα, διότι έκρινε ότι δεν θα χρειάζεται να φεύγει μακριά από το γραφείο και τα ραντεβού του. Οταν, δε, επισκέφτηκε το μέρος έμεινε εκστασιασμένος από την τοποθεσία και την απόλυτη ησυχία που επικρατούσε. Σε αυτό το κτήμα, λοιπόν, περνούσε τα περισσότερα Σαββατοκύριακά του. Πήγαινε επίσης κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, όταν δεν ταξίδευε στην Ελβετία.

vgenopoylos-parnitha-3
vgenopoylos-parnitha-4

Παράγοντες της μεσιτικής αγοράς λένε ότι το κόστος συντήρησης του κτήματος των 1.200 στρεμμάτων είναι μεγάλο. “Με μια πρόχειρη εκτίμηση το εν λόγω ακίνητο θα μπορούσε να πουληθεί στη τιμή των 10 εκατ. Ευρώ σε κάποιον που θα θέλει να αποκτήσει ένα ράντσο στη καρδιά της Αττικής” αναφέρει η Εβίτα Ελευθερουδάκη της Epsilon Team Real Estate. “Ωστόσο ο υποψήφιος αγοραστής προτού κάνει κίνηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το υψηλό κόστος συντήρησης του”.

vgenopoylos-parnitha-5

Υπενθυμίζεται ότι στον έλεγχο του Δημοσίου είχε περάσει και η έπαυλη της οδού Πάρνηθος στην Εκάλη, καθώς το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) υποθήκευσε το εν λόγω ακίνητο για οφειλές φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, εισφορές και τέλη για τα φορολογικά έτη από το 2003 έως το 2018.

Πηγή: protothema.gr

Recommended For You

About the Author: efoni