Βασιλιάς Κάρολος: Στις 6 Μαΐου 2023 η στέψη του

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου του 2023 και όχι στις αρχές Ιουνίου έτους με τη βασιλική σύζυγο Καμίλα να στέφεται δίπλα του, αποκάλυψαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ένα από τα άτομα που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου είναι ο γιος του και διάδοχος, πρίγκιπας Ουίλιαμ. Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία συμπίπτει με τα γενέθλια του πρωτότοκου γιου των Σάσσεξ, Άρτσι

Να σημειωθεί ότι λίγα 24ωρα πριν η Daily Mail είχε αποκαλύψει ότι η στέψη του Καρόλου θα γίνει σε μια λιτή τελετή που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την αντίστοιχη της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ που ανέβηκε στον θρόνο το 1953.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail η τελετή πρόκειται να διαρκέσει λίγο περισσότερο από μία ώρα αφού η λειτουργία στο Αβαείο του Ουέστμινστερ θα έχει λιγότερες τελετουργίες.

 

«Ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται ότι θέλει η στέψη του να δώσει τον τόνο για μια βελτιωμένη και σύγχρονη μοναρχία, διατηρώντας παράλληλα λίγη από τη μεγαλοπρέπεια που κατέπληξε τον κόσμο κατά την κηδεία της Βασίλισσας», γράφει η Daily Mail.

Σύμφωνα με ένα σχέδιο που είναι γνωστό ως Operation Golden Orb:

  • Η τελετή στέψης πρόκειται να μειωθεί δραματικά σε διάρκεια και από τρεις ώρες θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από μια.
  • Η λίστα των καλεσμένων για την τελετή είναι πιθανό να μειωθεί από 8.000 σε 2.000, με εκατοντάδες ευγενείς και βουλευτές να λείπουν.
  • Έχουν διεξαχθεί συζητήσεις για έναν πιο χαλαρό κώδικα ενδυμασίας.
  • Παραδοσιακές και χρονοβόρες τελετουργίες δεν θα πραγματοποιηθούν για εξοικονόμηση χρόνου.

Recommended For You

About the Author: efoni