Βασιλιάς Κάρολος: Έτσι έμαθε ότι πεθαίνει η βασίλισσα Ελισάβετ

Λεπτό προς λεπτό περιγράφει βασιλικός συντάκτης του Newsweek το πώς έμαθε ο Βασιλιάς Κάρολος για τις κρίσιμες ώρες που περνούσε η μητέρα του Βασίλισσα Ελισάβετ στο Μπαλμόραλ.

Ο πρίγκιπας -ακόμα – Κάρολος βρίσκονταν στο Dumfries House στη Σκωτία μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα, όταν ένας βοηθός ακούστηκε να τρέχει στο διάδρομο.

Η Καμίλα εκείνη την ώρα προετοιμάζονταν για μια συνέντευξη με την κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, όταν το τηλέφωνο δόθηκε στον Κάρολο. Ο βασιλικός συντάκτης του Newsweek, Τζάκ Ρόιστον, περιγράφει:

«Ο Κάρολος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα, ακολούθησε σιωπή και ζητήθηκε από όλους να είναι σιωπηλοί. Στη συνέχεια, το επόμενο πράγμα που ξέρω είναι ότι ο Κάρολος και η Καμίλα βρέθηκαν σε ένα ελικόπτερο. Η ενημέρωση του ζεύγους έγινε στις 12:30 το μεσημέρι και τέσσερα λεπτά αργότερα δημοσιοποιήθηκε η δήλωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου εκφραζόταν η ανησυχία των γιατρών για την εξέλιξη της υγείας της Ελισάβετ».

Ο Κάρολος βρέθηκε μετά από λίγη ώρα στο πλάι της μητέρας του στο κάστρο Μπαλμόραλ, ενώ εκεί ήδη βρίσκονταν η πριγκίπισσα Άννα.

 

Recommended For You

About the Author: efoni