Βαρνάβας: Κατέρρευσε ψευδοροφή σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου -Τι απαντά ο Δήμος

Πτώση ψευδοροφής σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου στον Βαρνάβα Αττικής σημειώθηκε χθες το πρωί, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ψευδοροφή είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Δεκέμβρη και για πολλούς μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν μάθημα κάτω από αυτήν, κάτι που σημαίνει πως μόνο από καθαρή τύχη δεν έγινε κάποιο ατύχημα.

 

Στο σχολείο το οποίο είναι κλειστό λόγω καλοκαιριού, εκτελούνται εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του και άμεσα στο σημείο βρέθηκε για αυτοψία ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, όπως και άτομα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα», ενώ ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και ο δήμος Μαραθώνα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος:

«Στο πλαίσιο του έργου ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων δημοτικής ενότητας Βαρνάβα και στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα, σημειώθηκε πτώση ψευδοροφής σε αίθουσα του σχολείου που είχε τοποθετηθεί από τον ανάδοχο.

Ο Δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας, μαζί με τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαραθώνος επισκέφθηκαν το Σχολείο, ενώ άμεσα κλήθηκε και ο ανάδοχος. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, μαζί με τον ανάδοχο, διενεργούν πλήρη και ενδελεχή έλεγχο σε όλες τις κατασκευές που έγιναν στα πλαίσια του έργου, αλλά και σε όλες τις εγκαταστάσεις του σχολικού κτιρίου ώστε να διασφαλιστεί η καταλληλότητά τους και η ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα σχολικά κτίρια.

Ο Δήμος Μαραθώνος, σε κάθε περίπτωση, θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα και τη διασφάλιση των δημοτικών συμφερόντων».

Recommended For You

About the Author: efoni