Βαριές κατηγορίες για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών οδηγείται η Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα του έκρινε ότι πρέπει να παραπεμφθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίου για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας αυτής.

Υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, οι δικαστές έκριναν πως η κατηγορούμενη τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το δικαστικό συμβούλιο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η τόσο η δολοφονία της 9χρονης, όσο και η απόπειρα έγινε μέσω χορήγησης κεταμίνης.

Οι καταθέσεις των γιατρών και το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακουκη και Καλόγρηα τους οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα. «Ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή. Η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη. Μία ουσία που συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή και η οποία επέφερε πτώση των αφίξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο» φέρεται να εξηγούν στο βούλευμα σχετικά με την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, οι δικαστές ακολουθούν όσα υποστήριξε και ο εισαγγελέας Γιωργος Νούλης στην πρότασή του, περί χορήγησης της θανατηφόρας ουσίας στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν το 9χρονο κορίτσι, σε χρόνο που ήταν μόνο η μητέρα του στο δωμάτιο.

Κατά τους δικαστές, το κίνητρο που αποδίδεται στην 33χρονη είναι η εμμονή της με τον Μάνο Δασκαλάκη καθώς όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της. «Η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ως προς την εκπόρευση της ως άνω εξακολουθητικής αξιόποινης συμπεριφοράς της ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα / διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της αντίληψης πως μπορεί κανείς να αποκτήσει δημοσιότητα / διασημότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού, στη διακατοχή της από την ιδέα / φόβο της εγκατάλειψης, στην απόδοση μεγάλης σημασίας στο να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα, στην αντίληψη των παιδιών της ως μια ναρκισσιστικής προέκτασης του εαυτού της και σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου, καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης…» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με το ίδιο βούλευμα αποφασίστηκε και η παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου για ακόμη 6 μήνες, αφού κρίνεται ύποπτη τέλεσης νέων, όμοιων αξιόποινων πράξεων ακόμη και κατά των δικών της ανθρώπων.

Recommended For You

About the Author: efoni