Βάρκιζα – παιδικός σταθμός: «Δεν υπήρχε οξυγόνο μέσα στο λεωφορείο»

Αίσθηση έχει προκαλέσει το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα σε παιδικό σταθμό της Βάρκιζας, καθώς ένα κοριτσάκι μόλις 2 ετών ξεχάστηκε επί ώρες στο σχολικό χωρίς να αντιληφθούν ο οδηγός, η συνοδός ή οι δασκάλες του. Σε τι κατάσταση βρήκε την μικρή Αννούλα, αλλά και πώς κατάλαβε ότι ήταν κλειδωμένη μέσα στο λεωφορείο, μίλησε στο notiareport.gr, η Αδαμαντία, η γυναίκα που την εντόπισε και κάλεσε την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι παρέμεινε κλεισμένο για σχεδόν 5 ώρες (!) μέσα στο σχολικό λεωφορείο, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του οδηγού στη Βούλα. «Το μεσημέρι της Δευτέρας ήμουν στην περιοχή λόγω εργασίας και ήμουν περαστική στον δρόμο, όπου είχαν ξεχάσει το σχολικό μαζί με το παιδί μέσα» λέει στο notiareport.gr η Αδαμαντία.

Και προσθέτει: «Άκουγα κλάματα και έψαχνα να βρω από πού ακριβώς ακουγόταν το κλάμα. Και ξαφνικά ενώ γύριζα γύρω-γύρω από το λεωφορείο, επειδή δεν υπήρχε ορατότητα λόγω το ότι υπήρχαν αυτοκόλλητα στο αυτοκίνητο και κουρτίνες τραβηγμένες, βρήκα ένα παιδάκι, ένα κοριτσάκι, την Αννούλα μας, η οποία έκλαιγε και ήταν σε τραγική κατάσταση γιατί είχε πάθει σοκ».

«Δεν υπήρχε οξυγόνο μέσα στο λεωφορείο»

«Προσπαθούσα να δω αν υπάρχει κάποιος μέσα. Δεν υπήρχε ούτε δασκάλα, ούτε οδηγός, ήταν κλειδωμένο το παιδί. Οι πόρτες δεν άνοιγαν, ούτε τα παράθυρα δεν ήταν ανοιχτά. Δεν υπήρχε οξυγόνο μέσα στο λεωφορείο» αναφέρει η γυναίκα που βρήκε το μικρό κοριτσάκι, μιλώντας στο notiareport.gr. «Και εκείνη τη στιγμή, σοκαρισμένη μέσα σε όλη εκείνη την κατάσταση που είδα το παιδί, καλέσαμε με ένα φιλικό μου πρόσωπο το σχολείο και είπαμε να έρθει γρήγορα ο οδηγός να ανοίξει την πόρτα του παιδιού» σημειώνει.

«Εγώ όσο περίμενα να έρθει ο οδηγός πήγαινα και χτύπαγα τις πόρτες στα σπίτια, μήπως είναι εκεί κοντά για να δω αν μπορεί να έρθει να ανοίξει το λεωφορείο» προσθέτει.

«Ήταν όλο μούσκεμα»

Περιγράφοντας το πώς βρήκε την 2 ετών Αννούλα, η Αδαμαντία αναφέρει: «Το παιδί ήταν σε τραγική κατάσταση. Ήταν μούσκεμα όλο από τον ιδρώτα. Και τα ρούχα του και τα μαλλάκια του. Λες και το είχες βρέξει με νερό, πραγματικά».

«Προσπάθησα να το ηρεμήσω. Το φρόντισα, με τις πρώτες βοήθειες που χρειαζόταν το παιδί, γιατί ήταν σε αυτή την κατάσταση», σημειώνει.

Της ζήτησαν να γυρίσουν το παιδί στο σχολείο

Στη συνέχεια όπως εξηγεί η Αδαμαντία στο notiareport.gr ενημέρωσαν την αστυνομία. Μέχρι όμως να φτάσουν οι αρχές στο σημείο, ο οδηγός είχε μιλήσει με το σχολείο και της ζήτησε να του δώσει το κοριτσάκι για να το πάει στον παιδικό σταθμό. «Του είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει το παιδί να το πάει στο σχολείο γιατί το παιδί ήταν σε τραγική κατάσταση, είχε πάθει σοκ και χρειαζόταν τη μαμά του», λέει χαρακτηριστικά.

Η Αδαμαντία περίμενε στο σημείο μέχρι να έρθει και η αστυνομία και η μητέρα της 2χρονης Αννούλας. Στο σημείο έφτασαν και δυο κυρίες από το σχολείο, οι οποίες όπως της εξήγησαν δεν είχαν ειδοποιήσει την μητέρα του παιδιού καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις – όπως της είπαν – πρώτα βλέπουν σε τι κατάσταση είναι το παιδί και μετά ενημερώνουν τους γονείς. Τελικά, η αστυνομία ενημέρωσε την μητέρα, η οποία ήταν πολύ αναστατωμένη όταν έφτασε.

Η κοπέλα παραμένει σε επικοινωνία με την οικογένεια της μικρής και του δικηγόρου της, ενώ όσο γνωρίζει το παιδί είναι ακόμα σε τραγική κατάσταση και δεν μπορεί να μείνει μόνο του.

 

Recommended For You

About the Author: efoni