Αφγανιστάν: Φονική έκρηξη σε τζαμί-Περισσότεροι από 50 οι νεκροί

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Αφγανιστάν με στόχο τζαμί στο οποίο προσεύχονταν Σιίτες. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων περισσότεροι από 50 είναι οι νεκροί σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό ενώ νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες μιλούσαν ακόμα και για 100 νεκρούς.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Κουντούζ στο βόρειο Αφγανιστάν σύμφωνα με εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. Σημειώνεται ότι η προσευχή της Παρασκευής είναι η σημαντικότερη για τους Σιίτες.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για δεκάδες νεκρούς με τα βίντεο που κυκλοφορούν στο twitter και φέρονται να έχουν καταγραφεί στο σημείο της έκρηξης να περιέχουν πολύ σκληρές εικόνες.
Μετά την έκρηξη ακολούθησε πανικός με τα σωστικά συνεργεία να προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο της έκρηξης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή σημειώθηκε έκρηξη σε τζαμί στην Καμπούλ την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση ISIS-K με τους Ταλιμπάν να ανακοινώνουν στη συνέχεια ότι εξάρθρωσαν την ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν με ανάρτησή του στο Twitter κάνει λόγο για πολλούς μάρτυρες (σ.σ. νεκρούς) και τραυματίες ανακοινώνοντας την έναρξη έρευνας για την επίθεση.

Recommended For You

About the Author: efoni