Αυτό είναι το κόστος της ελληνικής αποστολής για την Eurovision στο Μάλμε

Μερικά 24ωρα μετά τον τελικό της Eurovision 2024, στον οποίο η Μαρίνα Σάττι κατέκτησε την 11η θέση με το «Zari», δημοσιοποιήθηκαν τα έγγραφα για το οικονομικό κόστος της ελληνικής αποστολής στον μουσικό διαγωνισμό.

Στο πρώτο έγγραφο αναφέρεται το ποσό των 195.712 ευρώ. Πρόκειται για τα πρώτα χρήματα, σύμφωνα με όσα είπε ο Τάσος Τεργιάκης στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης (14/5) , που βγήκαν από τα ταμεία της ΕΡΤ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό. Τμήμα του εν λόγω ποσού είναι αυτό που πληρώνουν όλες οι χώρες για να πάρουν μέρος στην Eurovision.

Το δεύτερο έγγραφο σχετίζεται με το ξενοδοχείο όπου έμενε η ελληνική αποστολή. Το κόστος είναι 98.700 ευρώ για τη διαμονή της τραγουδίστριας και της ομάδας της σε ξενοδοχείο στο Μάλμε. Περίπου 30.000 ευρώ κόστισαν τα link για τις ζωντανές συνδέσεις στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης. Το booth από το οποίο εκφώνησαν τους ημιτελικούς και τον τελικό οι Ζερόμ Καλούτα και Θανάσης Αλευράς στοίχισε στην ΕΡΤ περίπου 12.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας μαζί με τη σύμβουλό του, Λίνα Παπαδάκη κόστισαν περίπου 3.000 ευρώ για τις δύο ημέρες που μετέβησαν στη Σουηδία για τον μουσικό διαγωνισμό, σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό».

Συνολικά το ποσό ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Τα έγγραφα αυτά δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα diavgeia.gov.gr.

Recommended For You

About the Author: efoni