Αρκουμανέας: Ίσως τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα

Με τη συζήτηση για ένα πιο αυστηρό lockdown στην Αττική να έχει ήδη ανοίξει, η προειδοποίηση του προέδρου του ΕΟΔΥ πως μπορεί σήμερα Τρίτη (02.02.2021) τα κρούσματα να είναι ξανά από 1.000 και πάνω, μόνο ως “καμπανάκι” κινδύνου μπορεί να ληφθεί.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα», ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας για να επιστήσει την προσοχή στην κατάσταση που δημιουργεί ο κορονοϊός και οι μεταλλάξεις του.

Με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί 40% μέσα σε μια εβδομάδα και τις εκτιμήσεις (όπως του Δημοσθένη Σαρηγιάννη) πως στα μέσα Μαρτίου μπορεί να είναι 2.000 την ημέρα, όλα δείχνουν πως τα νέα μέτρα ίσως να είναι προ των πυλών. Και δεν αποκλείεται ακόμη και να ανακοινωθούν αιφνιδιαστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ νωρίτερα, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου σκληρού lockdown. Του μέτρου που, κατά τον Νίκο Χαρδαλιά, πάντως, είναι πάντα στο τραπέζι…

«Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης αλλά διευκρίνισε ότι η εξέλιξη της επιδημίας «είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο, τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται σαφώς μέρα – μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα».

«Σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη» είπε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Recommended For You

About the Author: efoni