Από τις πλημμύρες στο Χονγκ Κονγκ έως την κακοκαιρία Daniel

Ενώ η χώρα μας μετράει τις πληγές της απο την επέλαση της φονικής κακοκαιρίας Daniel, ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώνονται και σε άλλες περιοχές του πλανήτη από την Γεωργία και το Χονγκ Κονγκ μέχρι την Αυστραλία.

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις, ενώ χωριά και οχήματα έχουν βυθιστεί σε τόνους λάσπης. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση και κατηγορούν τον κρατικό μηχανισμό για ολιγωρία.

Εικόνες αποκάλυψης σε σταθμούς του μετρό που έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, ενώ καταρράκτες έχουν σχηματίσει τα νερά στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές, ενώ το έδαφος υποχωρεί και καταπίνει ακόμα και αυτοκίνητα.

Reuters

Η βιβλική καταστροφή στη νοτιοανατολική Ασία είναι αποτέλεσμα δύο τυφώνων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και είχαν ως αποτέλεσμα τις χειρότερες βροχοπτώσεις στο Χονγκ Κονγκ εδώ και 140 χρόνια με νεκρούς, τραυματίες και ασυνήθιστες πλημμύρες.

 

«Ακόμα και σε προηγούμενους τυφώνες δεν ήταν τόσο σοβαρά. Είναι αρκετά τρομακτικό να το βλέπεις», λέει κάτοικος.

Reuters

Την ίδια στιγμή στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη της Αυστραλίας χαμηλό βαρομετρικό έφερε ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους 142 χλμ την ώρα, με τους μετεωρολόγους να καταγράφουν 250.000 αστραπές σε 3 πολιτείες στα νότια της χώρας.

Recommended For You

About the Author: efoni